Vierailin
viikonloppuna Porissa. Facebookista olin bongannut tuttavani postauksia
marraskuussa Porin kauppahalliin avatusta ravintolasta nimeltä Maku. Ravintolan
keskeinen ajatus on tarjota asiakkailleen alusta asti itse tehtyä, suomalaisen
luonnon antimista ja lähituottajien tuotteista valmistettua herkullista, lisäaineetonta ruokaa.
Arkisin lounasbuffetista löytyy runsas salaattipöytä sekä muutama lämmin ruoka,
ja aina myös kasvisvaihtoehto, mikä minua tietysti ilahdutti. Muutkin
erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lounasajan ulkopuolella voi annoksia
tilata listalta. Ja vielä paras osuus: perjantai-iltapäivisin Makusta saa
sushia! Sushi tehdään tilaustyönä, ja siksi se
on aina takuulla tuoretta.
Kävimme Makussa (vai
Maussa? hankala nimi taivuttaa tässä yhteydessä :) perjantailounaalla.
Harmikseni jätin kameran autoon, joten en saanut otettua paikan päältä kuvia! Ravintola
löytyy siis juuri uudistetun Porin kauppahallin toisesta päästä,
asiakaspaikkoja on kolmisenkymmentä. Pieni, suloinen, tunnelmallinen, eloisa –
näillä sanoilla kuvailisin ravintolaa. Oman lisäfiiliksensä tuo se, että
ravintola on tavallaan avoin, eli kauppahallin käytävät menevät ravintolan
molemmin puolin, ja kauppahallin tunnelmaa ja ihmisvilinää pääsee seuraamaan
syödessään.
Lounaaksi söin
maukasta soijarouhelasagnettea, joka itse tehdyllä paholaisenhillolla
höystettynä oli huikean hyvää! Lisäksi pasta-lohisalaattia sekä itse koottu
sekoitus vihreää salaattia. Jälkiruoaksi join pakuriteetä. Pakuri oli minulle
ihan uusi tuttavuus – se on siis koivun rungossa kasvavan sienen aiheuttama
kasvannainen, jota on käytetty jo vuosisatojen ajan kansanlääkinnässä. Sain vinkin maistaa pakuriteetä
hunajan kanssa, ja se olikin tosi hyvää. Makun pehmeä hunaja oli peräisin
omista mehiläispesistä – todellakin lähiruokaa! Ihan huippua! Seuralaiseni otti
luomukahvia, joka oli ennakko-odotusten mukaisesti kuulemma paljon parempaa
kuin tavallinen.
Ihanan lounaan
jälkeen oli pakko vielä tehdä sushitilaus mukaan otettavaksi. Tilasimme Maku
Makia, eli lohta, avokadoa, kurkkua ja papaijaa (!) sisältävän makirullan, sekä
Kalafornia-nimisen California rollin, jossa oli lohta, tuorejuustoa, avokadoa
ja kurkkua. Lisäksi vielä pari jättikatkarapu-nigiriä. Kala haettiin saman tien
kauppahallin kalamyyjältä, ja sushit tehtiin alusta asti paikan päällä
käsityönä. Ei voisi olla tuoreempaa! Söimme sushit iltaherkkuna tuttujen
kanssa, ja oli kyllä aivan loistavan hyvää. Itse olen vasta viime kuukausina
innostunut sushista, ja nyt voisin syödä sitä vaikka koko ajan. Ainoa miinus
oli, että riisi oli vähän irtonaista – varmaan niin tuoretta ettei ollut vielä
ehtinyt jähmettyä tarpeeksi, jotta pysyisi hyvin kasassa? Susheista tajusin onneksi ottaa kuvan, ennen
kuin ne hävisivät parempiin suihin.
Kokonaisuudessaan
ravintola Maku oli tosi virkistävä kokemus kaiken maailman ketjuravintoloiden
ja pikaruokaloiden joukossa. Näitä lisää! Voi, kunpa vain asuisin lähempänä –
nyt onneksi tiedän, että kotiseudulle suuntautuvalla viikonloppumatkalla voin
kurvata perjantaisin Porin kautta ja hakea tuoretta sushia pitkän ajomatkan
jälkeiseksi herkkupalaksi!
Suosittelen erittäin
lämpimästi tutustumaan Makuun. Vieraile vaikka ravintolan nettisivulla tai
tykkää Facebookissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti