Tänään töistä tultuani laitoin uunin päälle, pyöräytin siemenet öljyssä, maustoin tilkalla hunajaa, suolalla ja savupaprikajauheella ja lykkäsin uuniin paahtumaan. Siemenet paahtuivat ehkä noin 10 minuuttia 175 asteessa. Sillä aikaa kokosin salaatin, jonka päälle siemeniä sitten ripottelin. Pidin vahingossa siemeniä ehkä aavistuksen liian kauan uunissa, mutta eivät ne salaatin joukossa enää palaneelta maistuneet...
En tiedä, ovatko kaupassa myytävät kurpitsansiemenet jonkin eri lajikkeen siemeniä; ihan samanlaisilta nämä eivät nimittäin maistu. Purutuntuma on mielestäni parempi niissä kaupasta saatavissa. Ne tuntuvat enemmän pähkinältä, nämä enemmän puulta. Mutta ihan hyviä nämäkin kuitenkin olivat salaatin joukossa.
Halloumi-kurpitsansiemensalaatti:
Tammenlehväsalaattia
Sipulisuikaleita
Tummia viinirypäleitä
Avokadoa
Paistettua halloumia
Maustettuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä
Balsamiviinietikkaa kastikkeeksi
(Salaattia tehdessäni mietin, että olenko tosissani; viinirypäleitä ja sipulia samaan salaattiin?! Mutta ei ollenkaan huono.)
Hauskaa kun tästä kirjotit :) Ja kiitos Halloweenista!
VastaaPoistaVähän uudenlaisia jämiä taas käyttöön! Kiitos itellenne :)
Poista