torstai 21. marraskuuta 2013

Pelastus makeanhimoon

Selailin äsken muita blogeja ja bongasin reseptin, jota oli pakko kokeilla siltä istumalta. Unicord-blogissa kirjoitettiin mikrossa kädenkäänteessä valmistuvasta mukisuklaakakusta, johon minunkin kaapistani löytyi ainekset. Voin tosin korvasin juoksevalla kasviöljyvalmisteella.

Ei ole mikään Pirkka-mainos, vaikka kaikki tuotteet näköjään Pirkkaa sattuvatkin olemaan!
Puoli desiä rasvaa, puoli desiä sokeria, kaksi ruokalusikallista jauhoja ja toinen mokoma kaakaojauhetta, yksi kananmuna ja puoli teelusikallista leivinjauhetta. Siinä kaikki.


Sekoitetaan mukissa ja laitetaan mikroon paistumaan.


Unicord-bloggaajan mikrossa kakku oli paistunut minuutissa, mutta minun vanhassa rämässäni kesti vähän kauemmin. Välillä piti tosin katkaista virta ja antaa taikinan tasoittua, kun meinasi paisua (ja paisuikin vähän) yli laitojen. Kaikenkaikkiaan pidin kakkua mikrossa ehkä pari-kolme minuuttia. HUOM: Älä sitten vaan jätä kakkua vahtimatta mikroon, muuten tulee sotku.


Minun kakkuni tosiaan paisui yli laitojen, mutta kuitenkin valmiina litistyi mukin sisään, eikä siitä näin ollen saanut ollenkaan kaunista kuvaa, kun mukin reunatkin olivat ihan sottaiset. Lusikassa on palanen näytillä (nojoo ei näytä tuossa kovin houkuttelevalta), ja ihan suklaakakkumassalta se näytti ja myös maistui! Heti kakkua maistellessani päässäni alkoi virrata ajatuksia kookoshiutaleista tai suklaapaloista tai puolukoista taikinan joukossa. Vaniljajätskikään ei varmaan olisi hullumpi kumppani kakulle. Täytyy kokeilla toistekin tuunattuna.

Mainio keksintö - mutta toisaalta ihan pikkiriikkisen harmittaa, että satuin löytämään tämän reseptin. Herkuttelusta tulee vähän turhan helppoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti