perjantai 7. helmikuuta 2014

Rapu-papu-pastaa

Otsikosta tulee mieleen lähinnä rati-riti-ralla. Hah.

Elämäni tuntuu tällä hetkellä olevan todella kiireistä, niin ettei ole paljon pakollisia juttuja enempää ehtinyt päivisin tehdä. Yksi askarteluprojekti on odottanut aloitusta jo kohta pari viikkoa. Muita projekteja en ole kerennyt edes miettiä. Ruokaa on kuitenkin ihmisen tehtävä - ja siihen liittyen tulin nyt pitkästä aikaa tänne blogin puolellekin tarinoimaan.

Olen lähdössä huomenna taas viikonlopuksi reissuun, eikä ollut järkeä ruveta tänään tekemään mitään isompaa ruokasatsia. Parina edellisenä päivänä söin herkullista jokiravunpyrstöpastaa, mutta ravut loppuivat ja tilalle piti tänään keksiä jotain muuta.


Noh, jääkaapista löytyi purjoa, kirsikkatomaatteja, mustapapuja ja ravunmakuista tuorejuustoa. Niistäpä se pastakastike sitten syntyi.


Pastaakin oli juuri sopivasti yhteen annokseen jäljellä. Teen nykyään harvoin pastaa kotona, ja vielä harvemmin valkoista höttöpastaa, mutta en löytänyt kaupasta täysjyvätagliatellea. Mahtaakohan missään olla sellaista myytävänä? Spagettia ja muita makaroneja löytyy kyllä täysjyvänä, hassua ettei sitten tagliatellea.


Hiukan raastettua parmesaania päälle ja avot! Ei ollenkaan hassumpaa.

Ravunmakuinen papupasta (yhdelle)

Muutama kerä tagliatellepastaa
Tilkka öljyä
Parin sentin pätkä purjoa
N. 6 kirsikkatomaattia
N. 1 dl keitettyjä mustapapuja
Reilu lusikallinen ravunmakuista tuorejuustoa
Parmesaania

Keitä pasta reilussa vedessä ja lorauta mukaan tilkka öljyä, etteivät pastanauhat jää toisiinsa kiinni. Valuta pasta. Kuullota hienonnetut purjot öljyssä, lisää mukaan halkaistut kirsikkatomaatit ja mustapavut hetkeksi. Lopuksi lisää tuorejuusto ja anna sen sulaa kattilassa ja sekoita, mutta älä kuumenna yhtään sen kauempaa. Sekoita pasta ja kastike heti lautasella ja raasta parmesaania päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti