keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Sille, joka niitä tarvitsee.

Ihan mieletön kohu noussut tästä turvapaikanhakijoiden tilanteesta. Lehtien mielipidepalstat ja Facebook-seinät ovat pullollaan väittelyitä puolesta ja vastaan, monissa kommenttiketjuissa sanailu on äitynyt jopa törkeäksi. Sen enempää en halua asiasta avautua, mutta ihmisiähän tässä kaikki ollaan. Yhtä arvokkaita, oli sitten sattunut syntymään Suomeen tai Syyriaan. Jos minä ihmisenä voin auttaa toista, apua kipeästi kaipaavaa ihmistä, sen teen. Pienikin apu on varmasti tarpeen - "pienistä puroista..." jne.


Omalta osaltani auttaminen toteutuu tällä hetkellä lahjoituksina. Tartuin Facebookissa levinneeseen Kudo villasukat turvapaikanhakijalle -haasteeseen heti sen nähtyäni. Lankoja löytyy jo viime talven jäljiltä enemmän kuin tarpeeksi, joten pistin puikot heilumaan hyvän asian vuoksi aikaisemmin kuin aiempina vuosina - jo syyskuussa. Näihin sukkiin upotin pinkin pikkukerän jämät myrkynvihreän langan piristykseksi (kuvissa vihreä näyttää kyllä ihan harmaalta?!).



Keräsin kokoon myös vaatekaapistani lahjoituksia, joista toivon olevan iloa jollekin Suomen talveen tulevalle naiselle tai nuorelle tytölle. Osa niistä on itse ostettuja, osa itse tehtyjä ja osa tutuilta saatuja - uskon, ettei kukaan pahoita mieltään, vaikka heidän tekemiään juttuja annankin eteen päin tällaiseen tarkoitukseen. Toivon ainakin niin. On monia, jotka tarvitsevat niitä nyt enemmän kuin minä.


Eiköhän näistä langoista vielä toinen jos kolmaskin sukkapari valmistu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti