Olen tällä viikolla hurahtanut tekemään kotona smoothie bowleja. Tänään kokeilin vähän erilaista versiota kuin aiempina päivinä. Keittelin myös ostamistani raparpereista mehukeittoa, ja siitä jäi siivilöinnin jälkeen pieni määrä raparperimössöä, jonka käytin myöhemmin smoothien tekoon. Raparperin sekaan pilkoin myös yhden punaisen luumun, jotta mehukeitto saa vähän lisää väriä.
Smoothiet ovat kyllä käteviä välipaloja, kun niihin voi upottaa melkein mitä tahansa ja valmistaminen onnistuu käden käänteessä. Itse en omista edes tehosekoitinta, vaan surautan smoothiet ja muut sekaisin sauvasekoittimella korkeassa muovikulhossa.
Raparperi-luumu-smoothiekulhoon laitoin:
Pari desiä jäähdytettyä raparperi-luumuseosta (jäi mehukeiton teosta siivilöinnissä)
Puoli purkkia mietoa maitorahkaa
Reilu loraus luonnonjugurttia
Muutama ronski ruokalusikallinen raejuustoa
Puoli desiä herukkasekoitusta
Teelusikallinen hunajaa
Ruokalusikallinen
pellavansiemenrouhetta
Nämä ajetaan tasaiseksi ja koristellaan niin kuin huvittaa; minä laitoin päälle banaania, seesamin- ja chiasiemeniä sekä mustikoita.
Alla kuva maanantain versiosta: raparperin tilalla mustikkaa ja herukoita, päällä myös tyrniä ja maapähkinävoita. Nams!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti