torstai 23. marraskuuta 2017

Koskenlaskijan lehtikaalispagetti

Pitkästä aikaa taas vähän blogipäivitystä! Ja ruokajuttuja pukkaa, tietenkin. Tuossa yksi päivä kokkailin kotona ihanaa spagettia, johon upotin mm. jääkaapista löytynyttä Koskenlaskijaa. Tämä kätevä ruoka valmistuu yhdessä kattilassa!


Olin ostanut levittyvää Koskenlaskijaa mausteista lehtikaalikeittoa varten, jonka resepti on alunperin maman. On muuten ihan superhyvää - voisin kysyä, voinko joskus postata sen tänne! Lehtikaaliakin oli vielä yksi lehti jäljellä. Tähän pastaan tuli seuraavia aineksia (2-3 annokseen):

n. 200g täysjyväspagettia
suolaa, vettä, öljyä

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
1 chilipalko
1 iso lehtikaalin lehti tai halutessasi enemmän
n. 60g Koskenlaskija levittyvää
1 prk ruokakermaa
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa, pippuria
Grana Padano -juustoa (tai parmesaania)


Ohje:

Keitä spagetit runsaassa suolatussa vedessä, ja lorauta mukaan vähän öljyä, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa. Kaada kypsät spagetit lävikköön valumaan ja kuumenna tilkka öljyä kattilassa valmiiksi kuumalla liedellä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa hetki. Leikkaa lehtikaalin ruoti pois ja hienonna lehdet pieneksi, laita mukaan kuullottumaan. Pilko chilipalko pieniksi renkaiksi, senkin voit heittää hetkeksi mukaan kattilaan.

Kaada valutetut spagetit takaisin kattilaan ja laita Koskenlaskija ja ruokakerma perään. Sekoita hyvin ja anna lämmetä miedolla lämmöllä. Raasta mukaan hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lopuksi voit vielä raastaa Grana Padanoa tai muuta haluamaasi juustoa joko kattilaan tai suoraan annoksen päälle lautaselle. Voila!

*****

Olen perinteisesti postannut edellisen vuoden joulukorttiaskarteluja tänne, mutta pari viikkoa sitten kävi niin ikävästi, että koneeni hajosi ja kaikki viimeisimmät tiedostot menivät sen mukana eikä niitä saatu tavallisessa huollossa pelastettua. Nyt odotellaan, josko erikoishuolto onnistuisi - kuvat viime vuoden joulukorteista ovat siis tuhoutuneiden tiedostojen joukossa. Katsotaan miten käy!

Joulumieltä saa kuitenkin korttipostausta odotellessa Facebook-tapahtumasta nimeltä Erilainen joulukalenteri - käyhän kurkkaamassa ja kutsu kaveritkin mukaan osallistumaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti