torstai 20. joulukuuta 2018

Joulun 2017 korttiaskarteluja


Blogi on viettänyt loppusyksyn ajan hiljaiseloa, mutta nyt heräilee taas ainakin hetkeksi joulutohinoiden keskellä. Enää tuskin on ajankohtaista askarrella tai ainakaan postittaa joulukortteja, mutta ehkäpä joku voi saada näistä kuvista vinkkiä viime hetken korttipajaan.


Perinteeni on ollut askarrella joulukortit kaikenlaisista jämämatskuista, joita askartelulaatikostani löytyy - ainoastaan korttipohjia olen useimmiten joutunut ostamaan.


Harmaat kartongit ovat ylimääräisiä välilehtiä jostain kalenterista tai albumista. Leikkasin niistä sopivan kokoisia korttipohjia.


Ostin useita vuosia sitten vanhan karttakirjan, jota olen käyttänyt askartelumateriaalina mm. magneetteihin, pieniin tauluihin ja kortteihin. Nyt tein kortteihin "kartta-joulupalloja" kortin saajien kotiseudun kartasta.


Erityisesti nämä kirjassa olleet kaupunkikartat viehättivät minua suuresti.Korteissa ei ehkä ole kaikista jouluisin tunnelma, mutta ainakin ovat virkistävän erilaiset!Ihan kaikille, joille kortteja lähetimme, ei löytynyt karttakirjasta omaa karttaplänttiä - useampi tuttu asui samalla seudulla tai olin jo aiemmin leikannut kyseisen alueen kartan muuhun askarteluun. Niinpä tein myös söpöjä lumiukkokortteja, joiden valkoiset osat ovat tapetin mallipalasta ja mustat ja oranssit kartonkien jämäpaloista. Näiden korttien asetteluun löysin vinkkiä muistaakseni googlaamalla.Sitten on vielä huonosti kopioidut nuotit tai ylimääräiset kopiot, joita olen säästellyt askarteluihin. Niistä tuli tällä kertaa tällaisia yksinkertaisia kortteja.


Tänä vuonna emme lähettäneet erikseen joulukortteja, mutta lahjoihin askartelin muutaman. Kauniin väristen kuusien materiaaleina on lahjapaperien ja tapettien jämäpaloja. Tähänkin asetteluun sain idean netin ihmeellisestä maailmasta. Kuuset on liimattu kimalteiselle korttipohjalle. Näistä tuli ehkä omat lempparikorttini!Näiden myötä oikein ihanaa joulua juuri sinulle!

1 kommentti:

  1. Jopa on hyviä ideoita! Nuo kartasta leikatut joulupallot ovat tosi persoonalliset. Taputukset Sinulle täältä ruudun takaa. :)

    Hyvää ja rauhallista joulua Sinulle!

    VastaaPoista