maanantai 13. toukokuuta 2013

Paistettu tofuriisi

Tämä on taas näitä kiireisen arkipäivän pelastaja -ruokia; tosin omat päiväni harvoin ovat kovin kiireisiä. Riisiä oli jäänyt chili sin carne -kokeilusta runsaasti jäljelle, ja se odotti pari viikkoa pakastimessa.



Paistettu tofuriisi (ainesosien määrät voi itse suunnitella keitetyn riisin määrän mukaan)

Keitettyä ja jäähdytettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
Tofua
Valkosipulia
Sipulia
Herne-maissi-paprikaa
Kalakastiketta
Soijakastiketta
Thai mix -mausteseosta
Cayennepippuria
Korianteria
Tuoretta basilikaa ja ruohosipulia


Hienonna sipulit ja kuullota wokkipannussa öljytilkassa. Kuutioi tofu ja lisää mukaan pannulle ruskistumaan. Tofun saatua vähän väriä pintaan lisää riisit ja herne-maissi-paprikat. Mausta lopuilla aineksilla; ainakin omasta mielestäni mausteita saa olla runsaasti. Wokkaa pikaisesti ja lisää vielä viimeiseksi tuoreet yrtit. Tarjoa sweet chili -kastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti