sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ravintolapäivä Kouvolan seudulla


Kouvolan keskustassa kävelykadun tuntumassa pääsin nauttimaan kotitekoisen lounaan jälkkäriksi raikkaan smoothien. Smoothie 4 you –ravintolasta, tai ehkä paremminkin katukioskista, sai nimensä mukaisesti tietysti smoothieita, sekä isoja amerikkalaistyylisiä cookieita. Paikkaa pyöritti muutama nuori tyttö, joilla oli jo aiempaakin kokemusta ravintolapäivästä. Aluksi en meinannut erottaa kioskia katukuvasta; ainoastaan cookiet olivat pienellä pöydällä kadulla, ja smoothiet tehtiin pari kerrosta ylempänä kerrostaloasunnossa, jonka ikkunasta tilaukset hoidettiin. Tilauslaput nostettiin narun päässä olevassa korissa ylös, ja valmis smoothie tuli muutaman minuutin päästä alas. Nuo korikuljetukset ovat aina niin herttainen idea! 


Tytöt olivat tulostaneet ihanat värikkäät tilauslaput, joihin asiakas sai merkitä valintansa: perusainesosaksi maito, appelsiinimehu tai jugurtti, lisämakua mm. mansikasta, banaanista, mustikasta, papaijasta, mangosta, päärynästä... ja mausteeksi sai vielä sokeria, vaniljasokeria tai hunajaa.


Minä valitsin omaan smoothieeni appelsiinimehun kaveriksi mansikkaa, banaania, papaijaa ja mangoa. Mitään lisämakeutusta sokereilla tai hunajalla en kaivannut. Smoothie oli raikas ja maistuva, todellakin kolmen euron hintansa väärti. Toivottavasti ihmiset ovat löytäneet tiensä näiden herkkujen pariin; ainakin Kouvolan Sanomien nettisivuilla oli juttua kyseisestä paikasta, ja kävelykadullakin kuhisi ihmisiä.

Smoothieni väri oli sävy sävyyn myyjän neuletakin kanssa!

Illaksi suuntasin Kausalaan kavereiden avokadoravintolaan. Olin odottanut jo pari kuukautta vesi kielellä, että pääsen maistamaan näitä ihania avokadoherkkuja, eikä ravintola tuottanut pettymystä; ihan huippuhyviä ja kekseliäitä annoksia! AVOTcadossa oli ollut päivän aikana kolme kattausta: lounaskattaus, päivällä kahvin kanssa makeita herkkuja ja illalla suolaista pikkupurtavaa sekä päiväkattauksesta jääneitä leivoksia. Minun ateriani koostui avokadotoastista, avokadochipseistä (nachomuruilla kuorrutetut ja rasvakeittimessä friteeratut avokadoviipaleet sweet chili -kastikkeen kanssa) sekä suklaisesta avokadoleivoksesta. Nam. Nam. Nam.




Muissa kattauksissa oli tarjolla myös mm. avokadosmoothieita ja cake popseja, ja vähän kyllä jäi harmittamaan etten ehtinyt maistaa jälkimmäistä. Tytöt saavat kyllä joskus kokkailla näitä herkkuja uudelleen. Pihapöydistä bongasin hauskan yksityiskohdan: kuivatettuja avokadonkuoria koristeena!


Ilta sisälsi syömisen lisäksi tietysti kavereiden kanssa jutustelua pitkästä aikaa ja terassilla hengailua - onneksi oli aurinkoista ja lämmintä! Loistava päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti