tiistai 31. heinäkuuta 2018

Kestopussiompelijaiset


Eilen otin ompelukoneen esiin selvittääkseni mikä sitä vaivaa. Edellisillä kerroilla ompelusta ei siis ole tullut mitään, kun kone on vaan jumittanut. Noh, otinpa ohjekirjan käteen ja lähdin tsekkaamaan perusasiat... ei siitä sen enempää. Vika oli käyttäjän huolimattomuudessa ja kone toimii jälleen.

Kaivelin kangasvarastostani (joka on siis lähinnä vanhojen käyttökelvottomien vaatteiden varasto) sopivia kankaita ja ompelin niistä kestopusseja hedelmille ja vihanneksille. Minulla oli ennestään vain yksi kestopussi; aikanaan kaupasta ostettu liukaspintainen SPR:n pussi, johon ei punnitustarra oikein meinaa edes tarttua. Laitan monesti eri tuotteita samaan pussiin punnituksen jälkeen, mutta joskus on tuntunut, ettei yksi pussi riitä. Niinpä hurautin muutaman pussin, joista osan ajattelin antaa mamalle.

Pussin ompelu on juuri sopivan haastavaa tällaiselle tumpelo-ompelijalle; vain suoraa ja siksakkia, nauhalle kuja ja sivut kiinni ja siisteiksi. Jos haluat kurkata ohjetta, esimerkiksi täältä löytyy sellainen. Itse ompelin vähän miten sattuu, kun olen liian kärsimätön seuraamaan ohjetta.

Valkoiset pussit ovat vanhasta lakanakankaasta, Unikko-kuvioiset jämäpaloista ja mustavalkoiset revenneestä huivistani. Naruiksi käytin käyttämättömiä kengännauhoja ja muita nyörejä, mitä nyt sattui laatikosta löytymään. Isoihin pusseihin voi ostaa vaikka kilokaupalla tavaraa, pienempiä taas ajattelin esimerkiksi irtochilille, limelle tai muille pienemmille tuotteille.


Yksi pussi pääsi käyttöön jo tänään, kun kävin torilla ostamassa herneitä siihen. Torimyyjäkin ihasteli tekemääni kestopussia ja kysyi, voisiko hänkin ostaa yhden sellaisen. Laitetaanpa massatuotanto harkintaan.

Ostin torilta myös nahistuneita paprikoita ja munakoisoja alehintaan. Nyt reseptikirjat esiin ja miettimään, mitä niistä kokkaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti