sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Selvää säästöä - sekä omalle lompakolle että luonnolle!

Tällä viikolla satuin lukemaan erään blogikirjoituksen naisten retkeilystä ja menkoista - tarkemmin sanottuna retkeilyn helppoudesta menkkojen aikana, kun varustautuu oikein. Vaikka itse en superpaljon luonnossa retkeilekään, oli mielenkiintoista lukea teksti, ja senpä innoittamana kirjoitan itsekin tämän seuraavan ylistyspuheeni: naiset, jos teillä ei vielä ole kuukautiskuppia, hankkikaa sellainen!


Menkoista ei aiemmin ole taidettu juurikaan puhua julkisesti, paitsi koulussa maksimaalisen vaivaannuttavilla terveystiedon tunneilla. Viime aikoina olen huomannut, että sekä netissä erilaisissa yhteyksissä että tv- ja lehtimainoksissa on otettu asiakseen tuoda tätä jokaisen naarasihmisen kuukausittaista kokemusta rohkeasti esiin ja jakaa avoimesti vertaistukea ja vinkkejä siihen liittyen - niin, miksipä vaieta jostain niin luonnollisesta? Itselläni ei ole tarvetta paasata sen kummempia menkoista, kuin että haluan kannustaa naisia käyttämään kuppia. Jaa mikä se on? No lue täältä.

Jos haluat vähentää jätteen määrää arjessasi, tässä oiva tapa. Itse olen käyttänyt kuppia nyt 8,5 vuotta, ja sinä aikana käytössä on ollut kaksi yksilöä. Yksi kuppi maksaa nykyään reilun 30 euroa, olisiko ollut aiemmin lähempänä 35 euroa. Kuitenkin. Jos olisin nämä vuodet käyttänyt kertakäyttöisiä vaihtoehtoja, nopean laskutoimituksen mukaan rahaa olisi tänä aikana kulunut 408 euroa (arviolta 4 euroa/kuukausi). Kahdesta kupista olen maksanut varmaan noin 65 euroa, eli 8,5 vuoden aikana olen säästänyt noin 343 euroa. Lisäksi olen säästynyt alituiselta roskien viemiseltä, ja näin ollen säästänyt luontoakin jonkin verran! Olen ollut todella tyytyväinen tähän valintaan, ja suosittelen sitä kaikille muillekin, mikäli ei ole vielä tuttua. Kuvissa näkyvän, kolmannen ja tulevaisuutta odottavan kuppini, ostin maaliskuussa Helsingistä Joogafestareilta kampanjahintaan 25 eurolla. Energisen värinen!


Nyt taitaa kaiken lisäksi olla meneillään Plastic Free July -haaste, joka kannustaa vähentämään kertakäyttömuovin määrää. Tässä siihen sopiva jätteenvähennysvinkkini kaikille naisille, ja mahdollisesti blogia lukeville ekotietoisille miehille, jotka voivat vinkata asiasta läheisilleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti