tiistai 4. elokuuta 2015

Aika haastavaa!

Sain heinäkuussa ensimmäisen blogihaasteeni Turkooseja Unelmia -blogin Lemmiltä (kiitos haasteesta!). Kiireisen kesän takia huomasin sen vasta äskettäin, ja koska olen vähän huono kaikissa tällaisissa haastejutuissa, harkitsin osallistumista - mutta sitten tuumasin, että kun kerran minut on haastettu, niin mikä jottei. Olenhan kuitenkin innokas kysymyksiin vastaaja ylipäätään. Facebookissa silloin tällöin kiertävistä haasteista en kyllä innostu, mutta nämä ovat ihan kivoja silloin tällöin.

The Liebster Award -haasteessa on seuraavanlaiset säännöt (kirjoitin aluksi Lobster Award :D :D ):


1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.

2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

(Edit: Ei mitään hajua miksi nämä näkyvät valkoisella pohjalla, enkä nyt jaksa enää silmät ristissä alkaa selvittää asiaa)

Ja tässä Lemmiltä saamani kysymykset sekä vastaukset niihin:


1. Teetkö käsitöitä? Jos teet niin millaisia?

Hyvin kausiluontoisesti. Eniten syksyllä joulun lähestyessä. Neulon villasukkia, ompelen jotain helppoa, pikkuisen olen myös opetellut virkkaamaan. Olen hirmu kärsimätön käsitöiden suhteen, joten mitään isoja projekteja en ole ainakaan vielä rohjennut aloittaa. Joitakin käsityöjuttujani löytyy myös täältä blogista.

2. Onko kesällä helpompi nousta sängystä ylös?

Onhan se toki mukavampaa kun on valoisaa. Olen aina ollut aika aamu-uninen, mutta kuitenkin oppinut siihen, että mihin tahansa aikaan kello soittaakin, nousen saman tien. En siis harrasta torkuttamista kuin ihan poikkeustapauksissa. Kesällä toki kello on paljon harvemmin soimassa, kun on loma!

3. Onko kesä pilalla jos sataa?

Kyllä välillä pitää sataa, mutta ei ihan koko ajan tarvitsisi. Optimistisena ihmisenä otan sadepäivistäkin irti sen minkä saan, enkä masennu asiasta, jolle en voi mitään.

4. Lempi puuhasi sadepäivinä?

Kotona riittää aina kaikenlaista puuhasteltavaa; inhoan siivoamista, mutta tykkään järjestellä asioita ja tavaroita, joten sellaista tulee monesti tehtyä sadepäivänä.

5. Kahvi jäisenä vai kuumana?

En juo kuumaa kahvia lainkaan. Jääkahvin makuun olen viime vuosina päässyt, jos se on maustettu jollain hyvällä makusiirapilla. Jääkahviakaan ei silti tule juotua kuin ehkä kerran-kaksi kuussa.

6. Lempi kasvisruokasi?

Olen kasvissyöjä, joten näitä on paljon - mutta viime aikojen lemppareita ovat olleet esimerkiksi pitaleivät halloumilla ja tsatsikilla, salaattiwrapit linssinuggeteilla ja mausteinen linssikeitto.

7. Juoksetko/käveletkö mielummin lyhyttä vai pitkää matkaa?

Tykkäisin käydä hölkkälenkeillä, mutta olen todennut, ettei asfaltilla juokseminen tee hyvää polvilleni. Näin ollen lenkkeily painottuu jatkossa kävelyyn. En tiedä mikä lasketaan lyhyeksi ja mikä pitkäksi, mutta varmaan yleisesti ottaen lenkkini ovat suht lyhyitä verrattuna muiden lenkkeihin.

8. Pidätkö kookoksesta?

Pidän kookosmaidosta ja myös kookoshiutaleista tietyssä määrin. Suoraan pähkinän sisältä hörpätystä kookosvedestä en tykännyt silloin, kun sitä maistoin. Ai niin, ja kookosöljyä tulee myös käytettyä omassa keittiössä.

9. Värityskirja vai ristikko?

Kuulin näistä trendikkäistä aikuisten värityskirjoista vasta hiljattain, ja tänään itse asiassa kaupassa selailinkin yhtä. Ajatuksena tuote on mielestäni kekseliäs, mutta pikkutarkat kuvat saivat silmäni sekaisin, ja ajattelin saavani päänsäryn jos kauemmin kuvia tuijottelisin. Ristikkolehtiä olen ostanut joskus ulkomaanmatkoille ajanvietteeksi lentokoneeseen ja altaan reunalle. Niistä tykkään kyllä. Ehkä joskus täytyy kuitenkin kokeilla sellaista värityskirjaa!

10. Mitä uutta tässä kesässä on?

Kesälle tuli yllättäen ennalta suunnittelematonta ohjelmaa, jonka mukaan koko kesä onkin sitten mennyt. Mukavaa kuitenkin, ilman muuta - muuten en olisikaan siihen lähtenyt! Ohjelma itsessään ei ole ollenkaan uutta, vaan palasin vanhan rakkaan harrastukseni, pesäpallon, pariin. Tänä kesänä kotoani löytyy myös putkiremontin jälkeen täysin uudistetut keittiö ja kylppäri, joista laitoinkin viime postaukseen kuvia.

11. Tämän vuoden kesäbiisisi?

Kaksi lempparia yli muiden:

Tiisu - Tänään sä musta hullaannut
Valovuosi - Aurinkokuningatar


Olen hirmu vähän ehtinyt tässä viime aikoina selailla blogeja, joten en ole oikein kartalla siitä, keitä edes voisin haastaa mukaan. Blogielämä todennäköisesti vilkastuu taas syksyn mittaan - niin omien kirjoitusten kuin toisten blogien seuraamisenkin osalta!


Ja sitten vielä pahoittelut siitä, ettei tämä postaus sisällä ainoatakaan kuvaa! Kello tulee puoli yksi yöllä, kirjoitin vastauksia jo jonkin aikaa ja yritin lisätä muutaman kuvituskuvan mukaan. Vaan eipä onnistunut! Selain meni jumiin ja se piti käynnistää uudestaan, onneksi teksti oli tallentunut luonnoksena. Uudelleen yrittäessänikään en saa kuvakirjaston kuvia näkymään tuolla mistä kuvia postaukseen valitaan, joten pitää perehtyä joskus paremmalla ajalla asiaan uudestaan. Ostin siis viikko sitten uuden koneen, ja olen saanut taistella kuvaohjelman kanssa jonkin verran. Toivottavasti saan asian korjattua tulevia postauksia varten, ettei tästä tule ihan pelkkä tekstiblogi!

1 kommentti:

  1. Kiitos haasteen ottamisesta vastaan! :) Ihanaa kun olet panostanut vastauksiin oikein kunnolla, mukavaa viikon jatkoa :)

    VastaaPoista