tiistai 15. syyskuuta 2015

Monday night magic

Written on Tuesday. Sen takia, että eilen koneen Kuvat-ohjelma temppuili. Tänään olen selvittänyt ongelmaa puhelimitse viiden eri ihmisen kanssa kahdella eri kielellä, ja ongelma saatiin lopulta ratkaistua. Täytyy antaa täydet pisteet Applen tuelle poikkeuksellisen hyvästä asiakaspalvelusta - jokainen näistä henkilöistä toimi erittäin asiantuntevasti ja asiakasta kunnioittavasti!

Monelle maanantai tuntuu ylitsepääsemättömän tahmealta päivältä. Viikonlopun huvitukset ovat muisto vain, ja edessä siintää loppumattomalta tuntuva työviikko. Minä en ole koskaan pitänyt maanantaipäiviä erityisen raskaina siinä mielessä, mutta on se kuitenkin kiva saada jonkinlainen pehmeä lasku työviikkoon.


Työillan jälkeen päivän viimeisten tuntien kaava on minulla yleensä seuraavanlainen: laitan telkkarin päälle, syön samalla iltapalaa, sitten ryhdyn surffailemaan netissä telkkarin hälistessä edelleen taustalla ja tovin jos toisenkin surffailtuani huomaan, että olisi aika mennä nukkumaan. Eilen halusin tehdä illasta vähän normaalia tunnelmallisemman - kuten ohjelman nimikin kertoo, olla Rauhassa.


Maanantaisin kakkoselta tuleva Rauhassa-ohjelma vei minut pari viikkoa sitten mukanaan. Katsoin Jenni Vartiaisen jakson tällä samalla tyylillä; kynttilänvalossa, ilman muita häiriötekijöitä, ja olin tosi vaikuttunut. Tuntui melkein kuin olisi itse ollut liveyleisössä mukana. Eilen oli Egotripin jakson vuoro. Nämä molemmat ovat suuria suosikkejani, erityisesti Egotrippi jo yli kymmenen vuoden takaa. Laitoin jakson pyörimään myöhemmin illalla Yle Areenasta, koska sen lähetysaikaan katsoin telkusta muuta. Ei valoja, ei telkkarin hälinää, ei puhelinta, ei surffailua muilla nettisivuilla samaan aikaan. Vain musiikki ja hetkessä läsnä olo. Alkupalaksi kuuntelin vielä Jenni Vartiaisen keikalta uusintana biisin Vedenalaista - kuinka mieletön versio! Ja miten taitava ja karismaattinen Jenni onkaan. Huikeaa.


Olen suhteellisen huono keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, oli kyseessä mikä tahansa. Tekee kuitenkin välillä oikein hyvää rauhoittua ja harjoitella keskittymistä, yrittää olla hetkessä miettimättä mitään muuta. Pötkötin sohvalla, kuuntelin musiikkia, välillä siemailin ystävältä saatua sweet chili -teetä ja toiselta ystävältä saatua ihanaa raakasuklaata. Ihan koko keikan alusta loppuun saakka. Tällaisia hetkiä soisi arjessa olevan enemmänkin - ja mikä estää, itsehän niitä voin itselleni järjestää. Mutta kuitenkin niin, että hetkissä pysyy se hohto.


Millä tavalla sinä suljet arjen hälinät ulkopuolelle ja rauhoitut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti