maanantai 9. toukokuuta 2016

Viikonlopun jäljiltä

Pidin perjantaina pienet läksiäiset, ja lauantaina mama tuli kylään äitienpäivävierailulle. Kaapit ovat näiden tilaisuuksien jäljiltä täynnä kaikenlaista syötävää ja juotavaa - alkuviikko meneekin niitä tuhotessa. Tein tänään iltapalaksi kaikenlaisista jämistä salaatin, jollaista ei kyllä normaalisti tulisi todellakaan mieleen tehdä. Mutta siitä tuli ihan superhyvää! Olin aiemmin testannut ChocoChilin riisi-papusalaatin kastiketta hieman muokattuna couscoussalaattiin, ja nyt höystin jämäsalaattini sillä. Muuten kastike on ohjeen mukainen, mutta Tannisen chilikastikkeen tilalla käytin Srirachaa.


Tähän maukkaaseen ja ruokaisaan kahden annoksen salaattiin keräsin kaapista seuraavanlaisen setin:

Muutama desi keitettyä basmatiriisiä
Jokunen salaatinlehti
1 avokado
Noin desi keitettyjä kikherneitä
Pieni pala fetaa murennettuna

sekä tosiaan kastike ChocoChilin ohjetta mukaillen.

Todella hyvää!

Salaatin kaveriksi leikkelin kuivahtaneesta patongista palasia, joita dippailin perjantailta jääneisiin tuorejuustoihin. Patongistahan saisi vaikka mitä krutonkeja ym vaikkapa valkosipuliöljyssä paistamassa, mutta yllättävän hyvin patonginpalat upposivat ihan sellaisinaankin, kuivina käppyröinä, vähän kuin sipseinä!


2 kommenttia:

  1. Kiva kun löysin täältä tuon kahvipusseista joutsenia ohjeen-kiitos ! Sit muutakin mielenkiintoista on täällä. Ompeletko itse kaikkea, olen etsinyt kuka ompelisi 60-luvun mekon mulle,(50-luvulla syntynyt) kaavat on, mutta ompelijaa ei, itsellä ei ole ompelukonetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ompelen valitettavasti hyvin harvoin, enkä ole siinä mielestäni kovin taitava. Haluaisin kyllä osata paremmin! Ompelukone kyllä löytyy, mutta olen niin kärsimätön, että en kovin usein innostu edes aloittamaan mitään ompeluprojektia. Toivottavasti löydät jonkun ompelemaan sinulle mekon!

      Poista