keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Jäätävän hyvää!

Vietimme joukkueeni kanssa eilen ihanaa kesäiltaa suppailun ja piknikin merkeissä. Piknikille oli jokainen tuonut vaikka minkälaisia herkkuja, ja vaikka syöjiä oli paljon, jäi syötävää kuitenkin jonkin verran yli. Paikalta viimeisinä lähteneiden kesken jaettiin muiden jättämiä ruokia, ja minun kassiini päätyi muun muassa hedelmiä ja marjoja.

Jo piknikillä huomattiin, että yhden kaverin tuomat mansikat olivat tosi liiskaantuneita, eikä niitä kovin moni halunnut napostella. Pilaantuneita ne eivät kuitenkaan olleet, joten minä pelastin ne roskikseen päätymiseltä ja päätin jalostaa niistä kotona jotain.Mansikkalitran lisäksi yli jäi muutama vesimeloniviipale ja hyvin kypsyneitä banaaneja. Perkasin mansikoista huonot kohdat pois, survoin ne sauvasekoittimella meloni- ja banaanipalojen kanssa ja päätin kokeilla, minkälaista "jätskiä" soseesta saisi.


Soseeseen voisi lisätä kaikenlaista muutakin, mutta tässä kohtaa laiskuus vei voiton, ja "jätskeihin" tuli pelkkää sitä itseään, hedelmää ja marjaa. Niinhän se usein parasta onkin!Hankin kesäkuussa Ikeasta heräteostoksena muoviset jäätelömuotit, ja jaoin soseen niihin. Ei muuta kuin yön yli pakastumaan - ja tänään lounaan jälkkäriksi superhyvää ja superterveellistä omatekoista jäätelöä. Tai ehkä paremminkin mehujäätä. Oli mitä oli, nam! Kyllä kelpasi parvekkeella ottaa aurinkoa ja herkutella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti