tiistai 16. toukokuuta 2017

Yhden annoksen tuorelasagne

Tämän päivän jämäruoka jatkaa osittain viime postauksen linjaa. Kuukauden päässä siintävän muuton takia olen taas alkanut tyhjennellä kaappeja ja pakastinta, ja tänään kokkasin itselleni lounaaksi lasagnetyyppisen annoksen, johon sain upotettua taas hyvin kaikenlaista kaappien perukoilta.


Pinaattilasagnelevypaketissa oli jäljellä viisi levyä. Keitin ne (kaikkia ei olisi kyllä tarvinnut) suolatussa vedessä isossa kattilassa, ja veteen laitoin myös vähän öljyä, etteivät levyt tartu kiinni toisiinsa. Paistinpannulle puolestaan pääsi puolikas sipuli, pakastimesta löytyneet kolme pinaattikuutiota ja minipussi suppilovahveroita, pikku palat kesäkurpitsaa ja varhaiskaalia silputtuna, sekä puoli purkkia ruokakermaa. Mausteeksi yksinkertaisesti yrttisuolaa, mustapippuria ja timjamia. Näistä valmistui siis paksuhko kastike.


Kokosin lautaselle vuorotellen lasagnelevyn, kastiketta ja parmesaaniraastetta muutaman kerroksen verran. Tällä tyylillähän voisi tehdä vaikka minkälaisia variointeja; kastikkeeseen esimerkiksi tonnikalaa tai jauhelihaa tai erilaisia kasviksia. Vain luovuus on rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti