lauantai 25. lokakuuta 2014

Kinuskilla


Mama vei minut lyhyen syyslomareissuni päätteeksi lounaalle Tuusulan Kellokoskella sijaitsevaan Kinuskilla-kahvilaan. Olin kuullut siitä paljon hyvää, eikä ensimmäinen vierailuni tuottanut pettymystä.


Kinuskilla on perustettu vuonna 2011 vanhaan tehdasmiljööseen kosken varrelle. Ulkoisesti rakennus ei sinänsä ollut kovin edukseen, mutta sisätilan sisustuksesta tykkäsin. Eriparipöytiä ja -tuoleja, värikkäitä astioita, liitutaululle kirjoitettuja hinnastoja. Kinuskillasta saa ruokaa, kahvila- ja konditoriatuotteita, käsintehtyä jäätelöä sekä herkkuja kotiin viemisiksi. Viikonloppuisin voi nauttia brunssista.


Sisustuksessa näkyi tällä hetkellä ajankohtainen halloween-teema. Seinillä oli myös esillä vaatteita Järvenpään Vaatelainaamosta (jos muistin oikein).Kakut olivat aivan mielettömän upeita.
Muutamasta lounasvaihtoehdosta valitsimme chili-bataattikeitot, joiden kanssa tarjottiin pieni vihersalaatti ja itse tehtyä foccaccia-leipää. Keitto oli samettisen pehmeää ja ihanan maukasta. Väritkin olivat niin kauniin syksyiset!


Jälkkäriksi otimme juustokakkupalat; mamalla mustikka-valkosuklaa, minulla passionhedelmä. Molemmat älyttömän hyviä, mutta yhdestä kakkupalasta olisi kyllä riittänyt vaikka kolmelle hengelle syötävää! Lounaaseen kuului kahvi tai tee. Maman mielestä kahvi eri ollut mitenkään erityisen maukasta. Minä teenjuojana sain valita haluanko vihreää, mustaa vai rooibosteetä. Valitsin rooiboksen. Luulin siinä vaiheessa tehneeni jo lopullisen valinnan, mutta sitten ystävällinen myyjä ojensi minulle vielä kaksisivuisen lappusen, josta sain valita noin kymmenestä rooiboslaadusta mieleiseni. Kyllä oli laatuja joista valita! Päädyin appelsiini-kaktusteehen, joka oli todella hyvää.


Suosittelen tsekkaamaan Kinuskillan!

3 kommenttia:

 1. Kiva retkikohde kaikkina vuodenaikoina. Kellokosken prinsessa asusteli aivan naapurissa.

  VastaaPoista
 2. Yrittäjäpalkinto myönnetty eilen Kinuskillalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Oli se kyllä mainio paikka, sinne on päästävä toistekin.

   Poista