sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Let it rain

...vai let it snow? Ulkona tulee pieniä lumihiutaleita. Ei tarttis.


Rakas monia vuosia sitten Saksasta ostettu sateenvarjoni hajosi syksyllä. Säästin kuitenkin raadon tuunauskäyttöä varten, sillä ajattelin, että sateenvarjokankaasta voisi koittaa ommella jotain.


Tänään tartuin toimeen. Tavoitteena oli ommella pyörän satulaan sateensuoja.


Irrotin kankaan kehikosta.


Taitoin pyöreän kankaan kaksin kerroin ja leikkasin sellaisena puoliksi.


Ompelin kolmionmallisen kankaan avonaiset reunat kiinni.


Ompelin kuminauhakujan ja jätin kärkeen reiän, josta kuminauhan voi pujottaa. Ompelukset vedin tosi ronskilla kädellä, jälki ei siis todellakaan ole mitään siistiä. Mutta kuten tapanani on, ompeluasioissa mennään yleensä siitä, missä aita on matalin.


Etsin nauharasiasta sopivan kuminauhan.


Pujotin hakaneulan avulla kuminauhan paikoilleen.


Ompelin kuminauhan päät tiukasti yhteen ja piilotin ne kankaan alle.

Sitten menin ulos kokeilemaan suojaa pyörän satulaan.

FAIL.

Ensinnäkin sateensuojasta tuli sitten kuitenkin niin pieni, että se nippa nappa mahtuu edes satulan ympärille. Mutta isompi fail tapahtui kameran kanssa: se ei vaan suostunut ottamaan ulkona kuvaa. Kamerani sekoilee joskus ihan ihmeellisellä tavalla, koneesta kuuluu vaan pieni raksutusääni kun kuvaa yrittää ottaa, mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu. Eikä se ole asetuksista kiinni. Tätä on tapahtunut ennenkin, enkä ymmärrä mistä se voi johtua. Noh, joka tapauksessa tässä pitäisi olla kuva pyörästä iloisen värisen sateensuojan kanssa tuolla harmaassa kelissä, mutta eipä ole.

Toivottavasti tätä ei kukaan ryövää satulasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti