keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Keltaista

Kevätaurinko on saanut pääni sekaisin. Ostin tänään kukkia. Leikkokukkia. Itselleni.

Tuhannet kerrat todettu asia pitää kyllä paikkansa: auringonpaiste kohottaa mielialaa ja vireystilaa mielettömästi. Maanantaina kävin kevään ekalla juoksulenkillä aurinkoisessa säässä, tänään olen siivoillut ja laittanut pikkuisen keväistä ilmettä kotiin.



Elämäni on tällä hetkellä aika liikuntapainotteista kevään kuntoprojektin takia. Pyrin käymään salilla, jumpassa tai lenkillä 5 kertaa viikossa, mutta joskus kertoja tulee enemmänkin. Tämän viikon suunnitelmissa on melkein joka päivälle jotain, joten tänään päätin perua jokakeskiviikkoisen aamujumppani ja nukkua ilman herätyskelloa (heräsin silti kahdeksalta). Aamutoimien jälkeen vedin mamalta saadut ihanat keltaiset nilkkurit jalkaan ja suuntasin kaupungille asioille. Näitä kenkiä en pääse kovinkaan usein tässä kaupungissa käyttämään loskaisen ja sateisen sään takia, mutta tänään ei ollut pelkoa sateesta ja kadutkin olivat puhtaat; vihdoin sain ne jalkaani!



Kaupungilta tarttui tosiaan tulppaaneja mukaan kotiinviemisiksi. Aikamoista, sanon minä. Olen tosi huono kukkien kanssa, erityisesti leikkokukkien. Näistä tulppaaneista koitan kyllä pitää parhaani mukaan huolta!

Keltainen sävymaailma jatkui lounaani jälkkärissä, kun kuullotin omenalohkoja kookosöljyssä ja herkuttelin ne luonnonjugurtin ja kurpitsansiemenien kanssa. Voisin elää jugurtilla, nam. Muutakin pitää kuitenkin syödä; taas on löytynyt lehdistä monia mielenkiintoisia reseptejä kokeiltavaksi.



Kaivoin kaapista myös keltaisen imurini, joka ei valitettavasti kovin usein näe päivänvaloa... nyt aurinko toi armottomasti esiin hiuskasat ja pölyt, joten ne oli hoidettava pois näkyvistä.


Nyt vielä pohdin, kummalla keväisellä sävyllä lakkaisin kynteni tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti