torstai 17. tammikuuta 2013

Joku raja!

Tilasin joitakin vuosia sitten Amnestylta tooooosi hienon t-paidan. Paita on naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen Joku raja! -kampanjan tuote, ja kuten joku saattaa muistaa, PMMP teki samannimisen biisin ja oli mukana kyseisessä kampanjassa. Liekö paidan kuvassakin Paulan ja Miran siluetit? Joka tapauksessa paidassa yhdistyi sekä omaa silmääni miellyttävä printti itsessään, että kannatuksen arvoinen aate. Varmuuden vuoksi tilasin vähän normaalia reilumman koon, koska nettikaupassa varoiteltiin kokojen olevan niukkoja. Paitani oli juuri ja juuri sopiva, ja tietysti vuosien mittaan se kutistui hiukan pesuissa. Pidin paitaa jonkun verran, mutta lopulta se kävi mielestäni liian lyhyeksi. Viime vuosina olen tykästynyt vähän pidempiin paitoihin. En millään halunnut laittaa paitaa kirppikselle, koska kuva ja aate ovat kuitenkin niin mainiot. Se on siis jo varmaan muutaman vuoden lojunut kaappien perukoilla ja kulkenut mukana muutosta toiseen. Vihdoin keksin, miten saada paidan kuva näkyville ilman, että pitää ahtautua siihen liian pieneen t-paitaan. Leikkasin kuvan irti ja mallailin sitä mustan kangaskassin kylkeen. Täydellistä! Ompelukone esiin!



Ompeluvaiheessa tuli kuitenkin pieniä mutkia matkaan. Kangaskassi kun on paksua joustamatonta puuvillaa, ja tämä paidankappale jonkin verran venyvää trikoota... ryppyynhän se sitten meni. Jatkoin kuitenkin sitkeästi loppuun asti ja ompelin kuvan reunoistaan kiinni kassiin. Ensin suoralla, sitten vielä siksakilla reunat, jotta eivät lähtisi purkautumaan. Lopputulos on jokseenkin pussittava, koska kangas käyttäytyi ennalta-arvaamattomasti (en ole mikään ompeluguru), mutta eipä tuo oikeastaan haittaa!

Pussimainen kuva on oikeastaan ihan hauska yksityiskohta! Kangaskassin värin valintakin meni ihan nappiin; musta korostaa jotenkin kuvan dramaattisuutta. Nyt olen kovin iloinen siitä, että ostokset kulkeutuvat jatkossa kaupasta kotiin astetta aatteellisemmassa kangaskassissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti