keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Tilli - Dill

Tilli on aika hassu sana, kun sitä oikein miettii ja makustelee. Huomaan usein pyöritteleväni jotain yhtä tavallista sanaa mielessäni jostain kumman syystä, ja lopulta sana alkaa kuulostaa mielestäni niin hassulta, ettei se voisi enää tarkoittaa sitä, mitä se alun perin tarkoittaa. Ihan hölmöä, tiedän.

En juuri koskaan osta tilliä kotiini, mutta viikonlopun vieraille tarjottua ateriaa varten nappasin kaupasta mukaani yhden nipun. En sitten kuitenkaan tullut käyttäneeksi sitä silloin ruokaan, ja tillinippu jäi pyörimään jääkaappiin. Eilen keksin tehdä siitä Kotilieden nettiohjeen mukaan tillipestoa, jonka laitoin Pirkka-ruokalehdestä joskus löytämäni papu-tomaattisalaatin joukkoon. Lisäksi paistoin vielä oheen ChocoChilin Sriracha-pestokikherneistä oman versioni; kikherneitä ja Poppamiehen Vampyreetä ja vähän mausteita. Aika proteiinipitoinen iltapala tällä kertaa, papuja ja kikherneitä.


Salaatissa on siis isoja valkoisia papuja pestossa pyöriteltyinä, sekä kirsikkatomaatinpuolikkaita ja sipuliviipaleita uunissa kevyesti paahdettuina. Tillipestosta ei tullut yhtä hyvää kuin kaupan pesto on, mutta kelpasi kyllä kuitenkin.

Tässä vielä linkki Pirkan salaattiohjeeseen. Rucola jäi tällä kertaa tyystin unholaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti