keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ostoksilla toisten kotona

Kävin eilen naapurikaupungissa moikkaamassa kavereita. Yhden kaverin kotona en ollut aiemmin käynytkään. Ihastelin vanhaa puutaloa ja neljän hengen kommuunin värikästä, retrohtavaa sisustusta. Huokaisin ääneen, että "ai teilläkin on noita ihania raidallisia peltipurkkeja". Kaverini kämppis tokaisi, että oli juuri ajatellut laittaa ne kirppikselle myyntiin. Ja niin minusta tuli ruskearaitaisten purkkien uusi omistaja! Kannattaa avata suunsa!Olihan noita peltipurkkeja ennestäänkin muutama... ja niille varattu hyllykkökin jo täynnä... mutta ikkunalaudalle ruskeat sopivat passelisti. Ei noita ole koskaan liikaa, eihän? Hyllyllä näkyvistä peltipurkeista osa on kirppikseltä, osa äidiltä ja osa lahjaksi saatuja. Kuosien ja värien hallittu sekamelska; punainen kuitenkin pääosassa.


Purkkeja katsellessani mieleen muistuu jonkun miespuolisen joskus tokaisema miete: Kun makaronit ja kaurahiutaleet ynnä muut ovat jo kaupasta ostettaessa valmiissa paketeissa, miksi naisten pitää tyhjentää ne toisiin säilytyspurkkeihin?

No, mietitäänpä alla olevaan kuvaan pahviset, kaikenkirjavat Pirkka-pahvirasiat ja erinäiset vuotavat jauhopussukat purkkien tilalle.

Siksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti