torstai 19. helmikuuta 2015

Talvinen Ravintolapäivä Lahdessa

Pääsin kuin pääsinkin neljä päivää kotona sairauslomalla möllötettyäni lähtemään kauan odottamalleni hiihtolomareissulle entiseen kotikaupunkiini Lahteen. Loma sisälsi monien ystävien tapaamista, pesäpalloa, laskettelua, vauvoja ja vauvauutisia sekä mahtavia talvikelejä. Yhden ystävän kanssa ehdittiin myös tutustua sunnuntaisen Ravintolapäivän tarjontaan.

Lahdessa oli Ravintolapäivän ravintoloita kymmenisen kappaletta, joista ehkä noin puolet vaikutti mielenkiintoiselta. Ystävän kanssa tsekattiin muutama niistä.


Heti puoliltapäivin suuntasimme nälkäisinä lounaalle Funny Bunny Restaurantiin Elokoloon, joka toimii arkisin päihteettömänä kohtaamispaikkana ja toiminnallaan edistää asiakkaidensa sosiaalista hyvinvointia ja arjessa selviytymistä. Funny Bunny mainosti vegaanista kasvisruokaa, mistä minä tietysti kasvissyöjänä innostuin. Vaihtoehtoja olikin paljon (mm. keittoja, hampurilaisia, risottoa, lasagnea, salaatteja jne), ja niistä me molemmat päädyimme soijarouhelasagneen.


Paikka oli vähän ruuhkainen jo heti auettuaan. Henkilökuntaa oli paljon, mutta asiakaspalvelu oli vähän hämmentävää. Ruoan tilaaminen kesti, kun kassaneiti laski jokaiset vaihtorahat kännykän laskimella (voisin kuvitella, että esim. lasku 20 - 7 sujuisi ihan päässälaskuna) ja kysyi moneen kertaan, oliko tilattu annos pieni vai iso ja tuliko muuta jne. Ruoka tuli pöytään kuitenkin nopeasti, olihan lasagne varmastikin tehty jo aiemmin valmiiksi. Annos oli reilu, mutta ikäväksemme totesimme, että makua siinä ei valitettavasti juurikaan ollut, ja lisäksi ruoka ei ollut kunnolla lämmintä. Seurailin sivusilmällä muidenkin asiakkaiden kokemuksia omista annoksistaan, ja kyllä siellä useampia sekaannuksia ja pettymyksiä tuli. Harmi. Useiden erilaisten vaihtoehtojen sijaan tämän ravintolan olisi ehkä kannattanut keskittyä muutamaan ruokalajiin ja tehdä ne kunnolla - sekä panostaa vähän paremmin asiakaspalveluun.


Viihtyisyydestäkään Funny Bunny ei saa kovin korkeita pisteitä, mutta hyvällä asialla he tietysti olivat.


Seuraavaksi lähdimme etsimään netissä mainostettua Pirtelöbaaria, joka noin vartin pakkasessa haahuilun jälkeen löytyikin ihan lähinurkilta - minkäänlaista Ravintolapäivä-kylttiä eivät olleet laittaneet näkyville. Pirtelöbaarikin kuulosti etukäteen paljon paremmalta kuin mitä se paikan päällä viihtyisyydellään osoitti, joten kävimme sisällä vain kääntymässä ja totesimme, että tänne emme nyt halua jäädä.

Jälkkärille menimmekin sitten Henkien kätkemään kakkubuffettiin, joka osoittautui aika jännäksi paikaksi. Muutaman eri toimijan yhteistyössä järjestämässä kahvilassa sai tehdä vintagelöytöjä, herkutella lukemattomilla kakuilla ja istuskella värikkäässä tyynyhuoneessa.
Minä tyydyin herkkulakon takia teehen, mutta seuralaiseni otti palan suklaista kakkua ja se oli ilmeisesti oikein maukasta. Kakkubuffetista sai siis joko yhden palan muutamalla eurolla tai isomman hinnan pulitettuaan niin paljon kakkua kuin napa vetää.Tyynyhuone oli viihtyisä, ja pääsimme vielä ikkunalautapaikoille istumaan ja katselemaan ohikulkijoita. Henkilökunta oli ystävällistä ja puheliasta, mistä plussaa tälle paikalle. Kahvilassa soi underground-musiikki, jota soitti DJ Pronssikettu. Ihan kivaa musaa!


Lopuksi kävimme vielä satamassa ihastelemassa laskiaissunnuntain väenpaljoutta ja upeaa talvikeliä. Lahti Roller Derbyllä oli ulkoilmaravintola satamassa - tosin se osoittautui paljon pienimuotoisemmaksi, mitä olin kuvitellut. Pikku "kioskista" sai suolaisia kinkku-kakkutikkareita, chili-tomaattikeittoa sekä minttu- tai vaahtokarkkikaakaota. Meidän ei ollut tarkoitus enää syödä mitään, mutta tämän paikan todella edulliset hinnat saivat toisiin aatoksiin. Ja minulle oli kyllä jäänyt sen lasagnen jälkeen vielä nälkä.


Ystäväni herkutteli minttukaakaolla (kaakaoon sulatettiin After Eight -konvehti), minä puolestani maistoin lämmikkeeksi chili-tomaattikeittoa. Annos oli pieni, mutta siihen tilanteeseen juuri sopiva. Se lämmitti kylmällä ilmalla ihanasti ja tälle chilinarkkarille keitossa oli onneksi tarpeeksi potkua!Kokonaisuudessaan tämän päivän anti ei ihan yltänyt Ravintolapäivien parhaimmistoon, mutta oli kiva viettää aikaa ystävän kanssa ja tukea kovan työn tehneitä pop up -ravintoloitsijoita. Pikkuisen mieltä jäi kaivertamaan kahden sushipaikan missaaminen, mutta kaikkea ei voi ehtiä! Seuraavaa Ravintolapäivää odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti