keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kurpitsasalaatti

Voisin sanoa olevani aika mestari ruuan poisheittämisen välttämisessä. Suunnittelen aina tulevien päivien ateriat sen perusteella, minkä aineksien jämiä jääkaapista löytyy. Hyvin harvoin mikään menee pahaksi. Käyn kaupassa muutaman päivän välein enkä osta ruokaa yli tarpeiden, ja menen kauppaan aina kauppalistan kanssa. Varsinkin pidempiä reissuja edeltävinä päivinä ruokalistalta löytyy kyllä välillä mitä kokeellisempia annoksia, kun yhdistelen kaiken maailman jämiä uusiksi ruokalajeiksi.

Nyt olen lähdössä pitkäksi viikonlopuksi pois, ja taas on pitänyt jo useamman päivän ajan suunnitella syömiset kaappeja tyhjennellen. Ostin jo jokin aika sitten ison myskikurpitsan, josta tein mm. nyhtökurpitsaa (oli muuten tosi hyvää pitaleivän välissä!). Siitä oli vielä priimakuntoinen lohko jäljellä, ja päätin tehdä siitä parin illan iltapalat kurpitsasalaatin muodossa.


Olin joskus tehnyt kurpitsasalaattia ChocoChilin ohjeella ja kirjoittanut sen muistiin reseptikirjaani. Hiukan sitä mukaillen rakensin tämän version: fetakuution jämät, pinaatinlehtiä, kasvisliemessä keitettyjä vihreitä linssejä, tuoretta korianteria, limeä ja itse sekoitettua salaatinkastiketta pohjaksi. Kurpitsakuutiot maustoin oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla ja tyrkkäsin uuniin paahtumaan.


Epäilin aluksi kurpitsan ja fetan yhteensopivuutta, mutta ne osoittautuivatkin oikein mainioksi makupariksi!


Kurpitsa tekee salaatista kyllä mielettömän kauniin värisen! Pakkasesta vielä omatekoinen sämpylä sulatuksen kautta salaatin kaveriksi ja loput pinaatinlehdet ja Polar-juuston jämät kurkkuineen päälle. Ei huonompi hävikinestoateria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti