tiistai 2. helmikuuta 2016

Vanhasta uutta - pari keräysprojektia

Bongasin ystäväni Facebook-seinältä pari mielenkiintoista juttua, jotka haluan näin pikapostauksena tuoda esille täällä blogissa:

Vaateketju Seppälä osallistuu The Relooping Fashion Initiative -projektiin, jonka tarkoituksena on tuottaa käytetyistä puuvillavaatteista uutta, hyvälaatuista kangasta ja valmistaa siitä loppuvuodesta 2016 myyntiin tuleva vaatemallisto. Tähän projektiin vaatekeräys toteutettiin pääkaupunkiseudulla, ja keräysaika on päättynyt tammikuun puolessavälissä. Innolla odotan, millaisia vaatteita projektin myötä valmistuu.

Parhaillaan meneillään olevassa Taitoyhdistysten ja Dafecor Oy:n projektissa taas kerätään vanhoja neulemateriaaleja uusiokäyttöön; keräysaika on 1.-13.2. Keräyspaikkoja on käsityö- ja taitokeskuksissa ympäri Suomen. Nyt koluamaan villasukka- ja lapasvarastot läpi, josko löytyy parittomia tai hajonneita yksilöitä kierrätykseen vietäväksi!


Oma neuleprojektini näyttää tältä! Kulunut talvi ei ole ollut neulomisinnostuksen kulta-aikaa, mutta eilen iski inspiraatio ja lähdin kokeilemaan ensimmäistä kertaa siksak-kuviollista sukkaa. Väriyhdistelmä on aivan ihana - saa nähdä, annanko sukat lahjaksi vai pidänkö itselläni.

2 kommenttia: