torstai 4. huhtikuuta 2013

Raidallinen kevätfiilis

On aivan ihanaa, että on jo kevät ja aurinko on paistanut ties kuinka monta päivää putkeen ja iltaisin töistä lähtiessä on vielä valoisaa! Niin paljon kuin talvesta pidänkin, saa kevät jo tulla. Onhan sentään huhtikuu. Kevätfiilis on saanut minut myös hiukan uudistamaan vaatekaapin sisältöä ja inspiroinut kaikenlaisiin käsitöihin. Selkeä, klassinen, navy-henkinen raitakuosi tuntuu olevan minulle yksi kevään jutuista; katse osuu vaatekaupassa raidallisiin vaatteisiin - kulkeutuipa yksi sellainen viime viikolla kotiinkin asti. Hyvä niin, sillä edellinen valko-mustaraidallinen lempparipaitani joutui ikävästi pesukoneen raatelemaksi jo varmaan yli vuosi sitten. Paita repeytyi yläosasta riekaleiksi, mutta leikkasin pesukoneen hampailta säästyneen alaosan talteen. Vasta nyt siitä syntyi jotain:


Paidankappale sai elämälleen jatkoaikaa merihenkisenä pussina. Yksinkertaista kuin mikä: ompelin tuubimallisen kangaspalan alareunan umpeen, ja yläreunassa olikin jo valmiina sopiva nauhakuja (paidan alahelma). Tein siihen saksilla pienet reiät ja pujotin hakaneulan avulla valkoisen nyörin kiristysnaruksi.


Tämä pussukka pääsee mökille toimittamaan virkaansa esimerkiksi keittiössä muovipussien säilytyspussina, tai mikä tehtävä sille sitten keksitäänkin. Sen voi ripustaa narusta naulaan roikkumaan ja muovipussit ovat joustavalle kangaspussille sopivan kevyttä kannettavaa.


Viime päivinä olen saanut hurjan villityksen käydä kangasvaraston ( = kangaskassin = urheilukassin, jossa säilytän kankaita) vanhoja tilkkuja ja vaatteenkappaleita läpi ja tehdä niistä vihdoin jotain hyödyllistä. Toisin sanoen haluan päästä siitä isosta urheilukassillisesta eroon. Työn alla on ollut useampi projekti kerrallaan ja välillä on ompelukone surrannut ihan yötä myöten. Lisää inspiraatiopäivien tuotoksia luvassa myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti