maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hopeiset joutsenet

Ehdin pääsiäispyhinä vierailla pitkästä aikaa rakkaan mummini luona. Hän on käsityöihminen, ja juttelemmekin monesti kaiken maailman neulomisista ja muista käsityöjutuista. Tällä kertaa hän esitteli minulle idean, jollaista en ole aiemmin nähnyt: tyhjistä kahvipusseista tehdyt joutsenet! Alun perin idea on kuulemma peräisin lähistöllä asuvilta thaimaalaisnaisilta, ja kylän käsityöväki on laittanut idean kiertoon ja nyt monen kotia koristaa yksi tai useampi hopeinen joutsen.


Tarkempaa ohjetta en mummilta pyytänyt, koska oma kärsivällisyyteni ei riitä näin yksityiskohtaiseen taiteiluun. Homma menee kuitenkin jokseenkin niin, että putsatusta kahvipussista leikataan palasia (yhdestä tulee 12-15) ja ne taitellaan tietyn muotoisiksi ja sitten liimataan yksi kerrallaan paikalleen. 


Aika taidokasta, eikö!


Juhla Mokka -paketeista tehdyt kauppakassit on jo nähty, mutta tässäpä jotain uutta kahvipussiväkertelijöille!

12 kommenttia:

 1. Aivan upeat joutsenet. Saisitko tarkemman ohjeen mummiltasi. voisi kokeilla täällä hämeessäkin kansallislintua tehdä. Kiitos etukäteen.
  SATU-MUMMU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kysäistä! En tiedä onnistuuko ohjeistaminen puhelimitse, mutta ainakin kysyn sitten viimeistään seuraavalla kerralla kun nähdään. :)

   Poista
  2. Kiitoksia... Odotan sitä innolla
   Olen keräillyt jo kahvipusseja.
   Kevään jatkoa
   Satu-mummu

   Poista
 2. ohje testattu ja kyllä tomii, kiitos ohjeista ja kuvista.

  VastaaPoista
 3. Tämä on niin helppo tajuinen ohje ,että minäkin osasin tehdä joutsenen.Kiitos tästä

  VastaaPoista
 4. Opeteltu on. Miulla 16 palaa pohjassa...teen kaks ekaa krs toisin, laitan ne "oikein nurin" jolloin eka krs on periaatteessa 32 palaa...sit teen 7 krs ennen ku alotan pyrstön, kaulan, siivet...menee noin 180 palaa/lintu

  VastaaPoista
 5. Hyvä ja toimiva ohje :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä perusohje tämä. Ymmärsin minäkin ja sain linnun aikaseksi. Kiitos!

  VastaaPoista