tiistai 11. kesäkuuta 2013

Operaatio Lakana

Liinavaatekaappiin tehdyn inventaarioiskun jälkeen makuuhuoneen lipaston päällä on makoillut haaleanliila, keskeltä melkein valkoiseksi kulunut vanha yhden hengen lakana. Meinasin jo heittää sillä vesilintua, mutta päädyin kuitenkin repimään sen kuteeksi. Mielessä kävi myös lakanan värjääminen pesukonevärillä ennen repimisoperaatiota, mutta en sitten kuitenkaan halunnut tuhlata rahojani väriin, kun en tiedä tuleeko koko projektista mitään. Tarkoituksena olisi siis virkata kuteesta jotain; ostin paksun virkkuukoukun pari päivää sitten, ja olen ihastellut virkattuja säilytyskoreja ja mattoja. Itse vaan satun olemaan surkea virkkaaja. Osaan vain yhdenlaista silmukkaa, ja senkään nimeä en tiedä. Lähtökohdat eivät siis ole kovin huikeat.


En ole ennen repinyt mitään vaate- tai kangaskappaletta kuteiksi, joten katsoin netistä vähän ohjeita. Ensin piti leikata päistä taitokset pois, ja sitten repiä sentin-parin levyistä suikaletta poikittain aina melkein loppuun asti, ja lopussa sitten leikattiin saksilla taas pieni lovi uuteen repäisykohtaan.


Kun repimisurakka oli ohi, aloin kierittää kudetta kerälle. Pyöristin saksilla käännöskohtien kulmia, jotta lopputuloksesta tulisi siistimpi.


Aikamoinen urakka oli siinä kieputtamisessakin...


Reilusti yli pari tuntia koko hommassa meni, mutta nyt kude on sievästi kerällä ja valmiina virkattavaksi!


Nyt kaipaisinkin ideoita: virkkaanko pikkuruisen maton vai säilytyskorin vai kenties jotain muuta?

2 kommenttia:

 1. kannellinen säilytyskori? korit on ihania!
  Kiitos hyvistä leikkuuohjeista. Itsekin harkitsen lakanoiden hyödyntämistä virkkaukseen ja olen nähnyt vain kirjallisia ohjeita. Kuvat auttoivat ymmärtämään hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ohjeista oli apua - ylipäätään kaikki ohjeeni täällä blogissa ovat aika suurpiirteisiä. Säilytyskori voisi olla hyvä vaihtoehto, tosin en tiedä mahtaako tuo kerä riittää kovinkaan suureen koriin. Täytyy testata, kunhan ehdin! Kerä ja koukku olivat viikon mökkireissullakin mukana, mutta en ehtinyt niihin koskeakaan.

   Poista