sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Trikootuubi

Tämä oli TOSI random kokeilu. Olin värjännyt tummanvioletin, kainaloista kuluneen trikoopaidan pesukonevärillä mustaksi, mutta värjäyksestä huolimatta paita ei ollut enää sellaisenaan käyttökelpoinen. Päätin kokeilla, toimisiko paitakangas tuubihuivina. Siis sellaisena päähän laitettavana, ei kaulaan.


Otin toisen tuubin mitaksi ja leikkasin sen mukaan paidan keskeltä palan. Tai siis kätevästi kaksi palaa samalla kerralla, paidan etu- ja takapuolet.


Toisessa päässä oli jo valmiina paidan helmasauma, joten ompelin ainoastaan toiseen päähän taitokset, sekä tietysti pitkät sivut kiinni toisiinsa ja huolittelut siksakilla. Siinä tämänkertaiset huimat käsityösuoritukset.


Onhan tuo paitakangas ehkä hitusen turhan paksua huivi-/pipomateriaaliksi, mutta kelpaa. Pipoksi se taitellaan siis niin, että ensin laitetaan tuubin toinen pää saumat päällepäin päähän, kieputellaan vähän, ja vedetään tuubin toinen pää päälle. Yksinkertaista.


Tuubipipon kuvaaminen ylhäältä ja takaa päin olikin haasteellisempi juttu. Tässä kuitenkin jonkinlaiset otokset, jotta tuubin olemus selviää sellaisellekin, joka ei tällaisia tuubeja ole aiemmin käyttänyt. Ylemmässä kuvassa pipon kohdalla on joku tyhmä läiskä; kankaassa se ei onneksi ole.

Tuubipipo ylhäältäpäin

Nyt vaan hyödyntämään kaikki vanhat trikoopaidat ja muut kangaskaistaleet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti