torstai 19. joulukuuta 2013

Maukas joulutervehdys

Ruokalahjat ovat aina ihania joulutervehdyksiä - piparit niistä ehkä perinteisimpiä. Minä leivoin pipareita (myönnän, että taikinaa en kyllä tehnyt itse) ja koristelin (koristemassan tein kuitenkin itse), ja annan niitä pieninä joulutervehdyksinä muutamille tutuille ja sukulaisille. Minun lempparitapani piparien paketoimiseen on seuraavanlainen:


Ensin leikataan jostain vanhasta jämäpahvista sopivankokoinen neliö tai muu muoto, taitetaan siihen päälle pala foliota ja teipataan saumat kiinni, saumat jätetään tietysti alapuolelle. Sitten sopiva pala sellofaania, jonka päälle foliopäällysteinen pahvi, siihen asetellaan nätti keko pipareita, ja lopuksi kiedotaan sellofaanin ympärille joku kaunis nauha. Tämän piparipaketin materiaaleista kaikki muut paitsi folio ovat kierrätettyjä.


Siinä on nuottiavaimet ja kitarat ja dinosaurukset ja toripolliisit kaikki kauniissa kasassa valmiina naposteltavaksi. Piparimuottivarastoni kasvoi tänä syksynä hurjasti, kun sain kahdella eri kerralla tuparilahjoiksi hauskoja muotteja, ja itsekin ostin Roomasta nuottiavaimen, nuotin ja kitaran. Ja yhden poromuotin sain vielä yhdeltä lapselta töissä lahjaksi!

Eikö olekin jouluinen sää ulkona, kuten kuvasta näkyy? Voi surkeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti