sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pikkujoululahja

Mä en oo koskaan ollut työpaikan pikkujouluissa.

Nyt on tuokin kohta vedetty "mä en oo koskaan" -listalta yli. (Kesätyöpaikan pikkujouluja ei lasketa)

Meillä oli eilen työpaikan pikkujoulut - tosiaan ensimmäiset, joihin pääsin työurani aikana osallistumaan. Oli kyllä oikein joulumieltä nostattava ja mukava tilaisuus! Ensin syötiin, sitten käytiin teatterissa, ja palattiin vielä takaisin jälkkärikahveille. Illalla oli myös kaikenlaista kivaa ohjelmaa, ja joululauluja laulettiin yöhön asti. Joulupukkikin vieraili - ja perinteiden mukaisesti me kaikki saimme halutessamme osallistua tuomalla pienen paketin, jotka sitten jaettiin osallistujien kesken.


Minä virkkasin jämälangoista lahjaksi lasinaluset neljälle erityisesti glögikautta ajatellen. Ala-asteelta alkanut viha virkkaamista kohtaan oli vielä muutama vuosi sitten valtava, mutta kuinka ollakaan, innostuin siitä opiskeluaikana ja nyt se on jopa ihan kivaa. En tosin osaa muuta kuin yhden tavan virkata, enkä edes tiedä mikä sen silmukan nimi on, kun on niitä kaikkia pylväitä ja puolipylväitä ja ties mitä. Mutta tällaiset niistä kuitenkin tuli. (Okei, alun perin oli tarkoitus tehdä kaksi mustaa ja kaksi punaista, mutta kun ei langat riittäneet...tuli sitten vähän värikkäämpi setti.)


Höyrytin valmiit aluset kostean pyyhkeen läpi silitysraudalla saadakseni niistä vielä vähän tasaisemmat.


Pyörylöiden koon mittasin muumimukin avulla - se kun on juuri sopiva vaikkapa glögimukiksi.


Solmin kauniin nauhan lasinalusten ympärille ja kirjoitin mukaan vielä infoksi, että ne tosiaan ovat lasinalusia - jos vaikka joku ihmettelee, että mitä läpysköitä se pukki oikein toi. Pakkasin lahjan pieleen tulostettuun A4-kokoiseen joululaulunuottiin ja kietaisin punaisen nauhan ympärille.


Vakoilin salaa, kuinka eräs kollega sai minun pakettini; toivottavasti hän tykkäsi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti