sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lööbailusunnuntai

Viikonloput ovat kalenterissani usein aika täynnä kaikenlaista ohjelmaa, mutta tämän viikonlopun kohdalla kalenterissa ei ole lukenut MITÄÄN. Kertakaikkisen kummallista. Perjantai ja eilinen kuluivat sukuloidessa, shoppaillessa, treenatessa ja juhliessa, joten tekemistä on riittänyt, mutta tälle päivälle en oikein ollut keksinyt mitään puuhaa. Yleensä ahdistun, jos vapaille päiville ei ole ennalta tiedossa olevaa tekemistä, sillä silloin päivä kuluu todennäköisesti jotain ihan turhaa tehdessä ja jälkeenpäin harmittaa, ettei saanut mitään järkevää aikaiseksi.

Tänään kuitenkin päätin olla ahdistumatta ja stressaamatta yhtään mistään. Nukuin pitkään (mikä on tällä hetkellä talossamme jylläävän putkiremontin takia arkiaamuisin mahdotonta), puuhastelin kotona kaikenlaista ja nautin kiireettömästä päivästä. Yöpuvunkin vaihdoin päivävaatteisiin vasta illansuussa neljän jälkeen, kun piti vielä ullakkovarastoon tavaraa, enkä olisi kehdannut keikkua yökkärissä rappukäytävässä. Rento päivä, mutta silti olen saanut vaikka mitä aikaiseksi!


Vaihdoin kymmenen vuotta sitten tekemääni keltaiseen puuhelmikaulakoruun kuminauhan, koska vanha oli kulunut melkein katki.


Järjestelin kaappeja toimivampaan järjestykseen.


Blokkasin tavaroita sekä kirppikselle että kierrätykseen; kesäkenkäkokoelmasta lähti neljä rikki kulunutta tai likaiseksi kulahtanutta tennariparia poistoon. Paljon ovat nämäkin kengät nähneet - oranssit ovat käyneet mm. Australiassa ja mustilla Andiamoilla tein viimekesäisen reilireissuni.

Ei kukaan sattuisi tarvitsemaan kenkiä vaikka hääauton perään roikkumaan?


Kokkailin mahtavan hyviä linssinuggetteja, niiden seuraksi lime-minttujogurttikastiketta sekä kaali-appelsiinisalaattia. Muistan aikanaan bonganneeni linssinuggettireseptin Olgan kotona -ohjelmasta, ja pienillä omilla tuunauksilla niistä tuli tällä kertaa ihan superhyviä!Leivoin myös porkkana-siemensämpylöitä pitkästä aikaa.


Kerrankin täällä loskakurjuuden kaupungissa näyttää oikeasti talvelta! Nyt vaan sitä pakkasta kehiin, ettei lumi pääse sulamaan!


Itse tehdyt sämpylät maistuivat teen kanssa.


Sorruin myös tavallaan tekemään yhden töihin liittyvän jutun, vaikka muuten pyrin visusti pitämään töiden jälkeiset arki-myöhäisillat sekä viikonloput vapaina työasioista ja -ajatuksista. Tulevien viikkojen aikana askarrellaan lasten kanssa lumilinna-askartelut, ja taustan talvimaisemaa varten nakuttelin kuvioleikkurilla 135 lumihiutaletta ylijäämätapetinpaloista.

Ihanaa puuhastella kotona sellaisia juttuja, mitä normaalissa arjessa ei aina ehdi. Aion kruunata päivän käymällä illalla CrossTraining -jumpassa, eli jossain armeijahenkisessä tehopläjäyksessä, jossa en ole aiemmin käynyt. Vähän äksöniä siis tähänkin rentoon päivään kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti