tiistai 12. tammikuuta 2016

Kierrätysaskarteluja ja kesken jäänyt kuvaus

Tämä postaus on nyt lähtökohtaisesti vähän tyhmä. Sen takia tyhmä, että unohdin ennen joululoman alkua ottaa töissä kuvia valmiista tekeleistä, ja nyt loman jälkeen ne oli jo siirretty muualle säilöön tai hävitetty. Askartelut tehtiin siis joulujuhlia varten koristeiksi saliin, ja hyvin pienellä materiaalipanostuksella saatiinkin tosi kivan näköinen talvi-/joulumaisema saliin, vaikka viimeisillä viikoilla ainakin itse vähän askartelujen kanssa vähän tuskailinkin, että mitähän näistä tulee. Erityisesti hermoilin näiden ensimmäisten palleroiden kanssa:


Kaivoin vanhat resuiset hallaharsot esiin ja löysin ison laatikollisen valkoisia styroksinappuloita, joilla täytettiin lasten kanssa harsosta leikkaamiani neliöitä ja solmittiin langalla kiinni pallon muotoon.Ajatuksena oli siis tehdä lumilyhtyjä tai lumikasoja palloista. Kevyiden pallojen kiinnittäminen toisiinsa tuotti aika paljon päänvaivaa, ja lopulta päädyinkin vain tekemään kolmen pallon nippuja langalla yhteen sitoen ja asettelin niitä salissa lavan reunalle harson päälle lumikasoiksi (toivoen, ettei kukaan pienimmistä mene repimään niitä alas, koska eivät ole millään sen kummemmin kiinni). Alla hahmotelmani varaston pöydälle kasattuna; salissa näytti paljon kivemmalta! Yllättävän hauskoja näistä lopulta tuli, vaikka paljon harmaita hiuksia aiheuttivatkin.Muutaman ryhmän kanssa tehtiin yksinkertaista revi-liimaa-kollaasiaskartelua, tavoitteena isot värikkäät lahjapakettikuvat. Käytimme varastosta löytyneet jämäpaperit- ja kartongit tähän askarteluun, ja minä kiinnitin lopuksi kollaasien päälle paksut lahjanauhat ja rusetit. Valmiista lahjapakettikuvista ei valitettavasti ole kuvaa, mutta ihan kivoja niistäkin tuli!Jämä- ja muita papereita käytimme myös värikkäiden ketjujen tekemiseen. Olin kopioinut tai piirtänyt papereihin viivat valmiiksi, lapset leikkasivat suikaleita ja järjestivät väreittäin järjestykseen, ja minä niittasin kiinni ketjuksi. Näitä tuli monia erilaisia, ja yksi kivoimmista ideoista näihin oli käydä yläkerran kopiokoneen viereisellä paperiroskiksella dyykkaamassa muiden poisheittämiä nuotteja - niistä sai myös hienoja suikaleita! Ketjut olivat tosi näyttäviä salin seinille ripustettuina.


Tällaiset kierrätysaskartelut tämän joulun alla! Näissä oli se "varjopuoli", etteivät lapset tehneet yhtä omaa tekelettä, vaan kokonaisuudet olivat yhteisiä; näin ollen lapset eivät tällä kertaa saaneet askarteluja juhlien jälkeen kotiin. Eipä tuosta silti mutinaa kuulunut, kun asia tiedettiin etukäteen. Minun ryhmilleni ei muistaakseni tarvinnut ostaa mitään uutta materiaalia askarteluja varten, vaan pärjättiin hienosti jo olemassa olleilla matskuilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti