sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Perinnelomanen


Maman kanssa olimme viikonloppuna jo perinteeksi muodostuneella tammikuisella minilomalla. Kaksi viimeistä kertaa olemme treffanneet Turussa, nyt vuorossa oli Tampere. Yhden yön yli kestäneellä reissulla otimme rennosti, söimme hyvin ja kiertelimme keskustan alueella sekä tutuissa että meille täysin uusissa paikoissa.Museokeskus Vapriikissa oli vintagetapahtuma, johon kävimme tutustumassa. Ostoksia ei tarttunut mukaan, mutta kaikenlaista hienoa ihasteltavaa riitti. Suurin osa myytävistä tuotteista oli tietysti second handia, mutta joukossa oli myös kierrätysmatskuista valmistettuja juttuja.Nämä yllä ja alla olevissa kuvissa näkyvät kierrätysmateriaaleista tehdyt korut olivat erityisen kivoja! Pitkään katselin, mutta en sitten kuitenkaan päätynyt ostamaan hipelöimiäni korviksia.

Vapriikin alueella kaksi Uusi päivä -fania tajusi, että sarjaahan on kuvattu täällä! Tästä huomiosta innostuneena kiertelimme piha-alueella bongailemassa teeveestä tuttuja paikkoja - ihan kuin Virtauksessa olisi kävellyt!
Finlaysonin ja Vapriikin alue oli kyllä todella kaunis näin talvella. Lunta oli ihan kunnolla, mutta pakkasta ei kovin montaa astetta, joten ulkona tarkeni olla oikein hyvin. UP-bongausten jälkeen ajauduimme Tallipihalle, joka sekin osoittautui aivan hurjan viehättäväksi paikaksi! Tallipihalla on kauniita vanhoja rakennuksia (olleet siis aikanaan tosiaan hevostalleja), joissa toimii nykyään muutamia pikku puoteja ja suloinen kahvila.


Puodit olivat tietysti jälleen kerran täynnä kaikenlaista ihanaa ostettavaa. Suklaapuodissa pystyin hillitsemään mielitekoni, vaikka näin upeita herkkuja siellä olisi ollut tarjolla.

Tällaisia puoteja on ihana kierrellä, ja tietysti on mahtavaa, jos löytää jotain ostettavaa ja saa tukea pienyrittäjää. Tallipihan alueelle aion varmasti palata uudelleen!

Kuvista huomaa kyllä valotuksen epätasalaatuisuuden, pahoittelut siitä - treenailen kameran käsisäätöjä ja balanssi ulko- ja sisäkuvien valotuksen ym. välillä ei ole ihan vielä löytynyt. Tämä päivä oli kyllä taas oikein hyvää harjoitusta.

Näihin ja muutenkin viikonlopun jäljiltä hyväntuulisiin tunnelmiin on hyvä päättää tämä viikko ja ottaa huomenna taas vastaan arki - onpa kivaa päästä taas töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti