sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Hernesoppa

Vaatekaapistani löytyy urheilukassillinen kankaita. Tai oikeastaan suurin osa niistä ei edes ole varsinaisia kankaita, vaan erilaisia vanhoja vaatteita, jotka ovat viimeisen pesunsa jälkeen päätyneet kangaskassiin odottamaan uutta elämää. Tällä kertaa uuden elämän saivat vanhat hempeänsiniset yöhousut, tarkemmin ottaen niiden lahkeet: hernepusseina!


Leikkelin lahkeet ronskisti viipaleiksi. Sitten hiukan tasoittelin reunoja ja taittelin ne kaksinkerroin suurpiirteisiksi neliöiksi.


Kaupasta kuusi pussia kuivia herneitä. Kassamyyjä varmaan ajatteli, että tyttö tekee vähän isomman satsin hernekeittoa.


Ompelin kangasneliöt lähes umpeen, jätin vain pienet aukot joista pussit sai käännettyä. Sitten alkoi pussien täyttö. Siitä syntyikin varsinainen soppa! Aluksi koitin ujuttaa pusseihin käsin pieniä kourallisia herneitä kerrallaan, mutta nehän tietysti levisivät ympäriinsä. Varmaan seuraavan siivouksen yhteydessäkin löydän vielä herneitä sohvien ja pöytien alta. Otin avuksi keittiösuppilon, mutta kuinka ollakaan suppilon pää oli hiukan liian kapea ja herneet juuttuivat siihen koko ajan. Ei siis hyödyttänyt sekään. Tässä vaiheessa meni jo hermo. Vedin herneen nenään. Ehhehe. Lopulta parhaimmaksi täyttötavaksi osoittautui pienellä soppakauhalla kippaaminen.


Täytin pussit yksi kerrallaan ja täytön jälkeen ompelin täyttöreiän umpeen. En ole todellakaan mikään sormillanäpertäjä, ja kun yritin pitää pienenpienet taitokset nakkisormillani kasassa ompelua varten, meinasi kyllä taas mennä hermo. Hernepusseista tuli kuitenkin loppujen lopuksi aika siistejä ja huolitellun näköisiä - tulipahan käyttöä vaaleansiniselle ompelulangallekin!


Nämä saattavat päästä koekäyttöön töissä jo tulevina viikkoina! Tässä työpaikassani kun ei olekaan talon puolesta ollut hernepusseja. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti