sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Treenismoothie

Eräänä iltapäivänä kaipasin treenin jälkeen jotain pientä välipalaa. Kaapista löytyi seuraavanlaisia aineksia:


Puolikas banaani, puolikas lime, hunajameloninkannikka, kookosmaitoa ja pakkasesta tyrnejä. Päätin valmistaa niistä smoothien. Kookosmaitoa en laittanut tuota rasiassa näkyvää koko määrää, vaan ehkä reilun desin verran. Limen mehua myös maltillisesti.


Hedelmät palasiksi ja muutama tyrni perään. Tiesittekö, että yhdessä pienessä tyrnimarjassa on enemmän C-vitamiinia kuin kokonaisessa appelsiinissa?


Sauvasekoittimella kaikki tasaiseksi - ja niin oli herkullinen välipala valmiina. Kookosmaito teki siitä ihanan pehmeän makuisen, ja myös kohtalaisen paksun koostumukseltaan. Pilli on kyllä jokseenkin huvittavan näköinen noin pienessä lasissa!

Kaikenlaiset smoothiet ja pirtelöt ovat oiva tapa käyttää ruuanjämät hyväksi: sekaan voi laittaa melkein mitä tahansa. Jugurttia, rahkaa, maitoa, kookosmaitoa, hedelmiä, marjoja, jopa vihanneksia (avokado sopii ainakin kivasti esim. ananaksen ja kookosmaidon kanssa.... vaikka avokado taidetaankin kyllä virallisesti luokitella hedelmäksi), pähkinöitä, siemeniä, jäätelöä. Ja aina tulee hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti