perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäisyrtit

En jostain syystä ole taaskaan ehtinyt/jaksanut/tajunnut kasvattaa kotona rairuohoa. Yleensäkin monet juhlapyhiin liittyvät kodin koristelut ja sisustusjutut jäävät tässä kodissa hyvin minimaalisiksi - ehkä ei itseään varten viitsi. Jotain vihreää ikkunalaudalta kuitenkin löytyy:


Tämä on monille varmasti tuttu vinkki, mutta kerrataanpa vielä: Kaupasta ostetun yrttiruukun voi käytön jälkeen varsin hyvin istuttaa kotona muoviruukkuineen uuteen multaan. Ajatuksen Ikean lasimaljakosta kukkaruukkuna sain tuttavaperheen äidiltä. Kaikki yrtit eivät tosin ole lähteneet tällä tavalla jatkoistutettuina kasvuun; joskus istutin korianterin, mutta se kuoli saman tien. Korianteri on herkkä. Mutta basilika, se se vasta taistelija on! Tämäkin kaupan yksilö oli jo istutuspäivän jälkeen todella nuutunut, mutta pienen trimmauksen ja kastelun jälkeen se heräsi jälleen henkiin. Olen ennenkin onnistunut saamaan basilikat TOSI surkeaan kuntoon, ja niin ne vain ovat heränneet kuolleista! Basilika on siis tosi sitkeä kaveri! Voisin kuvitella, että myös esimerkiksi kaupasta ostettu persilja tai vaikkapa rucola voisi tuottaa näin vielä uutta satoa.

Jotain ihan itse kasvatettuakin on kuitenkin tulossa: pikkuisia basilikavauvoja :) Niiden lisäksi myös sitruunamelissa on jo parissa viikossa ehtinyt nousta mullasta. Ruohosipulia vielä odotellaan. Se on kyllä ollut joka vuosi yksi murheenkryyni.


Tässä olkoon minun pääsiäisruohoni. Iloitkaamme kevätauringosta ja juhlapyhistä sekä rakkaista ihmisistä! Ja ehkä myös vähän suklaasta!

2 kommenttia:

  1. Ruohosipuli talvehtii (myös ruukussa parvekkeella). Omani ostin kaupasta ja laiton uusiin multiin. Helpoin yrtti mitä olen kasvattanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy varmaan itsekin kokeilla kaupasta ostettua ruohosipulia, kun ei tunnu millään kasvavan siemenestä asti. Kiva kuulla, että se on helppo - jospa minäkin joskus onnistuisin sen kanssa!

      Poista