keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tiskipäivä

Tarvittiin muovisia kirjainmuotteja...


...Joku raja -t-paidan rippeet ja sakset...


...sekä ikivanhat kangastussit...


...ja niiden avulla valmistui tiskirättejä! Tämä oli yksi hulluista kokeiluistani; halusin testata, onko puuvillaisesta t-paitakankaasta tiskirätiksi. Leikkelin neliöitä ilman mitään kummempia kaavoja, ja reunat saivat tarkoituksella jäädä rosoisiksi.


Kirjainmuottien avulla tuli hauskannäköisiä kirjaimia, mutta muottien peseminen tussiväritysten jälkeen ei ollutkaan niin hauskaa... Taitavat olla siis muovailuvahaa tai jotain sellaista varten alun perin nuo muotit. 


Kangastussit pääsivät käyttöön varmaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen! Pari niistä oli hiukan kuivahtaneita, mutta muut toimivat ihan mallikkaasti. Kangastussikirjoitukset kestävät konepesunkin, kun tekstit silittää silitysraudalla kirjoittamisen jälkeen.


Nähtäväksi jää, miten rätit toimivat varsinaisessa tarkoituksessaan; eiköhän tiskipöydän pyyhkiminen onnistu niillä ihan hyvin! Kestävät konepesun (tosin viimeistelemättömistä reunoista en tiedä), ja vaikka eivät kestäisikään, niin kangas on ainakin saanut vielä yhden elämän ennen kaatopaikalle joutumista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti