maanantai 25. marraskuuta 2013

Singerin päivitys 2000-luvulle

Maman ompelukone on ollut minulla päivähoidossa jo ties kuinka monta vuotta. Se on kuulemma noin 30 vuotta vanha, ja siinä on ollut kaikenlaista pikku kremppaa. Keväällä käytin sen jopa kalliissa huollossa, ja vähän aikaa se toimikin, mutta nyt totesin sen olevan taas rikki. Vanhaan koneeseen ei kannattanut enää satsata pennosia, vaan oli aika luopua siitä haikein mielin ja toivottaa tervetulleeksi uusi kone.


Jää hyvästi, vanha kunnon palvelija...


...ja tervetuloa uusi Singer! Testailin uuden perheenjäsenen ompeleita jo hiukan tilkulle - aluksi on varmasti aika paljon totuttelemista uuteen koneeseen, vaikka se hyvin paljon muistuttaakin vanhaa. Nyt pitäisi urakoida alalangat uusiin puoliin (vanhat kun eivät olisi tähän koneeseen sopineet) ja sen jälkeen kokeilla, mitä kaikkea koneella voikaan tehdä. Mikään superhypererikoiskone tuo ei ole, kuten varmaan nimestäkin huomaa; Singer Simple riittää minun (ja maman) tarpeisiini erittäin hyvin. Nyt vaan pelottaa, etten malta tehdä seuraavaan kolmeen päivään mitään muuta kuin ommella...

Asunto on kyllä taas sen näköinen, että on kymmenen projektia samaan aikaan menossa. Sohvapöytä täynnä askartelutarvikkeita joulukortteja varten, ompelukone ja siihen liittyvät tarvikkeet levällään keittiön pöydällä, lasipurkkiaskarteluja telkkarin edessä, tapetinpalasia suoristumalla pitkin lattioita... joululahjaksi menevät villasukat sain sentään juuri äsken valmiiksi. Tosin niitäkin pitäisi tehdä vielä monta paria.

Mutta hei! Sunnuntaina alkaa joulukuu! Ja silloin saa myös avata joulukalenterin ekan luukun. Jos sinulla ei ole mitään avattavaa, ja vaikka olisikin, tsekkaa toki tämäkin vaihtoehto:

Erilainen joulukalenteri (linkki Facebook-tapahtumaan)

Erilaisen joulukalenterin ajatus pähkinänkuoressa on laittaa euro jokaisena joulukuun päivänä säästöön ja jouluna lahjoittaa kerätty summa johonkin vapaavalintaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen. Kaiken jouluhössötyksen keskellä on hyvä muistaa, että kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta yhtä hyvään jouluun (tai elämään) kuin meillä. Pienellä nipistyksellä omasta budjetista voi antaa suuren avun sitä tarvitsevalle. Pienistä puroista syntyy suuria jokia. Näytä sinäkin epäitsekkyytesi näin joulun alla ja osallistu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti