tiistai 12. marraskuuta 2013

Thaivaikutteista jämäkokkailua

Kokkasin sunnuntaina isänpäivälounaaksi thaityyppistä ruokaa, ja siltä aterialta jäi kaikenlaisia jämiä jääkaappiin. Eilen söin vielä niitä varsinaisia thairuokia uudelleenlämmitettyinä, tänään päätin koostaa mm. ylijääneistä keitetyistä nuudeleista ja kaalista jonkinsorttista mahantäytettä.


Nuudeleita oli noin puolikas Mama Creamy shrimp -pussi valmiiksi keitettynä, ja samasta pussista jäänyt yli myös maustetahna. Eiliseltä iltapalalta leikkuulaudalle oli jäänyt sopivasti puolikas valkosipulinkynsi, jonka hienonsin ja laitoin pikkuwokkiin paistumaan.


Suikaloin vähän kaalia mukaan. Kuullotin valkosipulit ja kaalit pikaisesti, ennen kuin lisäsin nuudelit ja maustetahnan. Pakkasesta laitoin hiukan herneitä ja maissia väriä antamaan, ja isänpäiväaterialta jääneistä kookoskasviksista kaivelin kookosmaito-sweetchili-kastiketta tähänkin ruokaan pehmentämään maustetahnan makua. Siinäpä se oikeastaan olikin - lautaselle ripottelin parit pähkinät vielä proteiiniksi.


Ei todellakaan mitään gourmetlounasta, mutta ihan hyvää! Nuudeliwokin kanssa söin siis vielä niitä sunnuntaisia kookoskasviksia sekä thaisalaattia.


Thaivaikutteinen nuudeliwokki (1 annos)

-puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna
-pieni pala kaalia suikaloituna
-puolikas pussi Mama Creamy shrimp -nuudeleita keitettynä
-nuudelipussin maustetahna
-(tilkka kookosmaitoa ja sweet chili saucea)
-mausteita voi laittaa makunsa mukaan
-kourallinen pakasteherneitä ja -maissia

Kuullota öljytilkassa valkosipuli ja kaali, lisää nuudelit ja maustetahna ja sekoita tahna hyvin joukkoon. Lisää muut ainekset ja pyöräyttele wokissa hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti