perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kaksi ihanaa satakuntalaista


Hiihtolomareissuni suuntautui laskettelukeskuksien sijaan Länsi-Suomeen. Haluan esitellä kaikille luomu- ja lähiruokaa arvostaville herkkusuille kaksi vierailemisen arvoista paikkaa. Ensimmäinen niistä sijaitsee Raumalla ja on nimeltään kahvila Soppi. Se löytyy Vanhasta Raumasta, kauniista vanhasta puutalosta. Muutama vuosi sitten perustettu ja jokin aika sitten laajentunut Soppi tarjoaa asiakkailleen monenmoista kivaa: ruoka-annoksia, kahvia ja teetä, leivonnaisia, musavisoja, lautapeli-iltoja, brunsseja, taidetta, erilaisten artistien keikkoja...


Sopissa on aivan uskomattoman lämminhenkinen tunnelma. Täällä saisi helposti useammankin tunnin vierähtämään ystävien kanssa istuskellessa, hörppiessä kuumaa luomuteetä ja pelaillessa lautapelejä.


Minusta hienointa on se, että kahvilan sisustus on suurimmalta osin kirpputoreilta hankittua tai muuten kierrätettyä. Se, että huonekalut ja astiat ovat kaikki erilaisia, tekee Sopista kodikkaan, ja sisustuksesta omannäköisensä. Aina kaiken ei tarvitse olla tietyn väristä tai muotoista tai näköistä, keskenään samanlaista. Tosi kekseliäitä sisustusideoita!




Tällä kerralla valitsin iltapäiväherkuiksi suklaa-chili-teen ja appelsiinisen tyrnihyytelökakun. Nam kuinka hyvää! Sopissa valmistetaan ruokaa osittain luomuraaka-aineista ja käytetään paljon lähituottajien tuotteita.




Toinen ihanista löytyykin sitten Rauman viholliskaupungista, Porista. Ravintola Makun herkullisen lounaan jälkeen maistui jäätelö. Jätskibaari Vohveli on Isokarhu-kauppakeskuksessa avaralla ja valoisalla paikalla, ihmisvilinän kupeessa mutta kuitenkin jokseenkin rauhaisasti suojassa.



Jätskibaari Vohveli saapui ilostuttamaan jäätelönystäviä vuonna 2011. Yritys valmistaa itse jäätelöt, tietysti mahdollisuuksien mukaan luomuna ja lähialueilla tuotetuista raaka-aineista. Jätskit eivät sisällä lisä- tai väriaineita, ja niissä kyllä selkeästi maistaa raaka-aineiden aidot maut.


Valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja moneen makuun ja myös moneen erityisruokavalioon; on laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta, munatonta... Jäätelöä saa myös kotipakkauksissa mukaan. Vohvelitkin tehdään itse, ja ne ovat maidottomia ja munattomia. Huomasin nuo ihanat vohvelikupit vasta oman jätskini tilattuani, harmi!


Minun valintani oli mandariinisorbetti, josta 95% oli luomuraaka-aineita. Seuralaiseni otti valkosuklaajäätelöä. Näissä kyllä tosiaankin maistaa ne aidot maut, eikä mitään esansseja. Hyvääää!

Jätskibaarin motto on mainio:

"We are not perfect,
  we are handmade."


Länsi-Suomessa kaikki (paitsi bensa) tuntui olevan halvempaa. Nämä ihanat jätskipallot esimerkiksi maksoivat 2,60 euroa kappale. Ei todellakaan paha! Lisäksi tein hyviä kirppislöytöjä kankaanpääläisellä kirppiksellä: Riihimäen Lasin isoista, hyväkuntoisista lasipurkeista pyydetään lähempänä pääkaupunkiseutua hyvinkin kymmentä euroa - minä sain niitä kaksi hintaan 2,50e/kpl. Huippua. Myös askartelumateriaalivarastoni kasvoi tällä reissulla, kun sain tädiltäni ylijääneitä tapetinpaloja. Katsotaan, mitä niistä keksin!

2 kommenttia:

  1. Sekä Sopissa että Vohvelissa on aivan ihanat jäätelöt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon! Sopin jätskejä en harmikseni ole vielä testannut. Ehkäpä seuraavalla kerralla :) Kivaa saada vähän vaihtelua Valion tuttuakin tutummille jätskimauille (mitkä nekään eivät kuitenkaan mitään huonoja ole!).

      Poista