torstai 14. helmikuuta 2013

Minun ystäväni on kuin villasukka...


...joka talvella lämmittää. Viime päivinä puikoilta on löytynyt tavallista pienempiä villasukkia; sellaisia, jotka ovat esimerkiksi kivoja pieniä ystävänpäivälahjoja. Lankaa ei tarvita paljonkaan, ja sukka valmistuu tosi nopeasti. Silmukoita tein alkuun yhteensä 16, eli neljä joka puikolle.Aikamoista näperrystä varsinkin aluksi, kun koittaa saada puikot pysymään paikoillaan, ne kun meinaavat tipahtaa pois silmukoista. Sukka neulotaan ihan tavallisen villasukan tapaan, mutta vain miniatyyrikoossa. Olin jemmannut avainrenkaita ja myös pari tuollaista uudelleenavattavaa metalli"pallero"ketjua, joita sitten pujottelin sukkiin. Toimii siis ainakin avaimenperänä tai laukkukoristeena!


Tänään vietetään ystävänpäivää. Vaikka se on oiva tilaisuus kertoa ystäville kuinka paljon heistä välittää, tulisi kuitenkin pitää mielessä, että ystävyyttä pitää vaalia myös vuoden jokaisena muunakin päivänä. Ystävyys ei ole pelkästään sydämiä ja vaaleanpunaisia kortteja ja söpöjä lahjoja, vaan toisen arvostusta, toisen asioiden kuuntelemista, toisen tukemista vaikeina aikoina ja kuulumisten kysymistä silloin, kun toinen sitä vähiten odottaa. Ystävyys on yhteisiä ilonaiheita, yhdessä tekemistä, välillä ehkä erimielisyyksiäkin; sitä, että kumpikin osapuoli saa olla sellainen kuin on. Kun pitää ystävyydestä huolta läpi vuoden, on ystävänpäivälläkin oikeasti merkitys. 


Ystävyyttä kaikille!


6 kommenttia:

 1. Tuohon puikkojen tipahteluun vinkkaan: bambupuikot! Tai muut puiset. Ovat tosi pehmoiset ja kevyet, neulominen sujuu helposti ja ei putoile silmukoista :)

  VastaaPoista
 2. Olen bambupuikkoja vähän kyllä harkinnut, mutta vielä en omista sellaisia. Täytyypä ehkä ottaa nyt asiakseni hankkia ne, ettei jää vain ajatuksen tasolle tämä suunnitelma! Mahtavatko ne katketa helposti?

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen tuore omistaja, mutta ihastuin niin että bambut pääsivät vakiokäyttöön. En usko että katkeaa helposti, ainakin mun puikot on säilynyt ehjinä kun oon kuljettanut neuletyötä repussa (muovipussiin pakattuna).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Taidanpa suunnata puikkokaupoille hiihtolomalla :)

   Poista
 4. Mullakin on Minttu bambuiset sukkapuikot ja sitten sellaiset toiset puiset pyöröpuikot. Yksi bambupuikko on vääntynyt vähän käyräksi, mutta ovat kyllä munkin lempparit, muilla en enää neulokaan. Ne myös joustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa enpä ajatellutkaan tota että ne voi joustaa! :)

   Poista