perjantai 1. helmikuuta 2013

Pippurinen tonnikalapasta

Herkutteluillasta jäänyt pippurijuustonpätkä odotteli tovin jääkaapissa, ennen kuin inspiraatio iski. Olisihan sen tietty voinut syödä sellaisenaan, mutta kun ei ollut viiniä sen seuraksi, niin ei se maistuisi samalta... Kiireisenä iltapäivänä oli karmiva nälkä ja teki mieli pastaa, ja päätin käyttää pippurijuuston lopun pastakastikkeeseen. Ruoka on todella yksinkertainen, nopea ja helppo. Näin sen tein:

Pippurinen tonnikalapasta (2 annosta)

1 prk chilitonnikalaa
puolikas sipuli
loraus öljyä
vajaa 2 dl kasvirasvasekoitetta (tai ruokakermaa tms.)
parin-kolmen sentin pätkä pippurijuustoa

muutama desi täysjyväpastaa

Keitä pasta. Kuullota sipulit pannulla öljyssä ja lisää tonnikala hetkeksi paistumaan. Kaada kasvirasvasekoite mukaan pannulle ja palastele/murustele pippurijuusto sekaan. Kuumenna. Kastikkeen voi halutessaan sekoittaa jo kattilassa pastan joukkoon, tai sitten sekoittaa ne vasta lautasella, kuten minä tein.


Kastike ei itsessään ole kovin kauniin näköistä, mutta maku oli mielestäni mainio! Erillisiä mausteitakaan ei tarvinnut ollenkaan, kun tonnikalassa ja juustossa oli jo paljon makua. Pastaksi valikoitui vahingossa kahta eri lajia, mutta oikeastaan pennet ja fusillit näyttävät ihan hauskalta sekaisin.


Samaan tyyliin olen aiemmin tehnyt myös sinihomejuusto-tonnikalapastaa: pippurijuuston tilalla olen käyttänyt sinihomejuuston jämät ja puolittanut mukaan myös kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti