sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sarjakuvia!

Olen lapsesta asti tykännyt leikellä sanomalehdistä kivoja sarjakuvia talteen. Joskus ala-asteikäisenä muistan liimanneeni Kamut-sarjakuvia isoon vihkoon. Nyt kun jälkeenpäin ajattelee, niin harvemmin sellaista vihkoa tulee ehkä kuitenkaan selattua. Ja se vihkokin on jo ajat sitten varmaan päässyt sarjakuvavihkojen taivaaseen.

Mukavampi lempparisarjakuvia on katsella niin, että ne ovat jossain näkyvillä ja muistuttavat joka päivä olemassaolostaan ja nokkelista jutuistaan. Niinpä otin askarteluvälineet esille ja pyöräytin ne magneeteiksi! Voihan ne toki sellaisinaan laittaa magneeteilla kulmistaan kiinni jääkaapin oveen, mutta tässä tuunattu versio.


Aluksi väritin sarjakuvat puuväreillä. Sen jälkeen etsin paperijämistäni (kyllä, säilytän kaiken maailman pienetkin väripaperikaistaleet, jos niistä vielä saisi jotain...) sopivan värisiä taustapapereita, ja leikkasin ne vähän suuremmiksi kuin mitä sarjakuvat ovat. Liimasin sarjakuvan taustapaperille; näin se saa värikkäät kehykset.

Sitten otin esiin yhden viime vuosien parhaista ostoksista (lähinnä työjuttuja ajatellen): laminointikoneen. Asettelin sarjakuvat A4-kokoisiin laminointitaskuihin vieri viereen, että mahdollisimman vähän taskusta menisi hukkaan. Taskut vaan laminointikoneen läpi, ja jäähtymisen jälkeen leikkasin sarjakuvat muotoonsa. Pyöristin kulmia vähän, koska suoriksi leikatut kulmat ovat laminoituina aika teräviä.


Leikkasin magneettilevystä ehkä sentti kertaa sentti -paloja ja liimasin kaksi magneettia kunkin sarjakuvan takapuolelle kontaktiliimalla. Kuivatin liimaa varmuuden vuoksi yön yli.

Siinä on sitten Viiviä ja Wagneria ja Kiroilevaa siiliä ja muita kumppaneita! Tällä hetkellä sarjakuvamagneettituotantoni on ikävä kyllä vähän tyrehtynyt, koska kotiini ei tule mitään lehteä jossa olisi sarjakuvia. Täytyy siis käydä tuttujen paperinkeräyslaatikolla tonkimassa mahdollisuuden tullen :DHuom! Nämä ovat myös hyviä kirjanmerkkejä, jos jättää magneetit pois.

2 kommenttia:

 1. Moi! Eksyin tänne selattuani Pientä kivaa -blogin kommentteja, jonne olit jättänyt blogisi osoitteen. Vaikka julkaisuja ei täällä ole vielä kovin montaa niin blogisi pääsi ehdottomasti kirjanmerkkeihini, vaikuttaa tosi inspiroivalta ja kivoja juttuja oot saanut jo tehtyä! :)
  - Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Tämä on vasta muutaman viikon ikäinen blogivauva, joten alkutaipaleella tässä vasta ollaan - tästä se pikkuhiljaa lähtee. Itse olen saanut valtavasti inspiraatiota kuluneen vuoden aikana selailtuani muiden blogeja, mukavaa jos tämäkin blogi vastavuoroisesti inspiroi muita :)

   Poista